Ana Sayfa Haberler iOS Cihazların Yüzde 46’sında iOS 12 Çalıştırılıyor!

iOS Cihazların Yüzde 46’sında iOS 12 Çalıştırılıyor!

0
iOS 12 Güncellemesi

Analiz şirket Mixpanel tarafından toplanan verilere göre, iOS 12’nin yayınlanmasından iki hafta sonra iOS cihazların yüzde 46’sına yüklenmiş durumda.

Benimsenme oranlarına bakarak iOS 12’nin yakında iOS 11’i geçeceği görülüyor. Şu anda iOS 12 yüklü iOS cihazların oranı yüzde 46,25. iOS 11 yüklü iOS cihazların oranı ise yüzde 46,57. Geriye kalan iOS cihazların yüzde 7’sinde ise iOS 10 veya daha eski sürümler çalıştırılıyor.

iOS 12 Benimsenme Oranı

Apple henüz en yeni iOS sürümü için resmi kullanım oranını paylaşmış değil. Önceki Mixpanel verileri ile Apple’ın kendi verileri karşılaştırıldığında farklılıklar olduğu görülüyor, ancak önemli bir farklılık söz konusu değil. Mixpanel’in paylaştığı veriler ile Apple tarafından paylaşılan veriler arasında bir tutarsızlık olsa bile Mixpanel’in verilerinin kabul edilebilir olarak görülüyor. Bu nedenle iOS 12 için ortaya çıkan bu kullanım oranı kabul edilebilir.

En yeni iOS sürümü, benimsenme oranı geçen yılın aynı döneminde kullanımda olan iOS 11’in benimsenme oranı ile kıyaslandığında daha iyi bir duruş sergiliyor. iOS 11’in piyasaya sürülmesinden iki hafta sonra 3 Ekim 2017’de işletim sistemi iOS cihazların yüzde 38.5’ine yüklenmişti. Yani iOS 12’ye kıyasla benimsenme oranında ciddi oranda bir düşüklük söz konusuydu.

Kullanıcılar, en yeni iOS sürümünü 2016’da yayınlanan iOS 10’a eşdeğer bir yaklaşımla benimsemiş durumda. iOS 10, piyasaya sürüldükten iki hafta sonra cihazların yüzde 48.16’sına yüklenmişti.

Müşterilerin, güncellemeyle sunulan önemli hız iyileştirmelerini göz önüne alarak iOS 12’yi hızlı bir şekilde benimsiyor olmaları elbetteki bir şaşırtıcı bir durum değil. En yeni iOS sürümü özellikle eski cihazlarda önemli performans geliştirmeleri sunarak onları daha hızlı hale getirdi. Örneğin, iPhone 6 Plus’ta uygulamalar yüzde 40 daha hızlı açılırken, klavye yüzde 50 daha hızlı görüntüleniyor. Fotoğrafı çekmek için Kilit Ekranı’ndan kameranın açılması yüzde 70 daha hızlı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz