Ana Sayfa Haberler Kış Saati Uygulaması Apple Watch Series 4’ü Vurdu!

Kış Saati Uygulaması Apple Watch Series 4’ü Vurdu!

0
Apple Watch Series 4 Kış Saati

Türkiye’de uygulanmayan ama birçok ülke tarafından gün ışığından daha fazla yararlanmak için uygulanan kış saati uygulamasının bazı Apple Watch Series 4 modellerini etkilediği ortaya çıktı.

Avustralya’daki bazı Apple Watch Series 4 sahipleri, gün ışığından yararlanmak için otomatik olarak değişen saatin ardından kaynaklanan bir hata yüzünden Watch’larının sonsuz yeniden başlama döngüsüne girdiğini belirtiyor.

Reddit’deki kullanıcılara göre hataya neden olan sorunun nedeni İnfografik Modüler saat kadranı. Kalori, egzersiz dakikaları ve beslenme saatleri için veriler içeren İnfografik Modüler saat kadranından dolayı kış saati uygulamasının sorun çıkardığı dile getiriliyor.

Gün ışığından yararlanma saati uygulaması sonrası saatin bir saat ileri alınması saat kadranında karmaşıklığına neden oldu. Apple Watch Series 4’e özgü saat kadranı değişikliği beklenildiği gibi yerine getiremedi ve zaman çizelgesi grafiği zamanı gösteremez hale geldi. Bu, Apple Watch’un sonsuz yeniden başlama döngüsüne girmesine neden oldu ve pil bitene kadar sorun görülmeye devam etti.

Belirtildiği kadarıyla hata saatin ertesi günün başlamasıyla yani saatin 00:00 olarak olmasıyla kendiliğinden düzeliyor. Kullanıcıların sorundan kurtulmak için çareyi iPhone’daki Watch uygulaması aracılığıyla İnfografik Modüler saat kadranını kaldırmakta bulduklarını belirtelim.

Tuhaf olan ise Apple’ın daha önce de gün ışığından yararlanma saati uygulamasından etkilenmiş olması. Daha önceki gün ışığından yararlanma saati uygulamasından dolayı dünya çapındaki iPhone’larda da benzer sorunla karşılaşılmıştı. Apple’ın Apple Watch Series 4 modellerini etkileyen sorunun farkında olduğu belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket muhtemelen sorunun yeniden yaşanmaması için gelecekteki bir watchOS güncellemesi ile sorunu çözecektir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz