Ana Sayfa Apple MacBook Air Yenilendi: Daha İnce ve Daha Güçlü

MacBook Air Yenilendi: Daha İnce ve Daha Güçlü

1

Apple’ın ilk modelini 2008 yılında tanıttığı ve zaman içerisinde birkaç kez güncellediği MacBook Air modeli yenilendi. Yeni Air, daha güçlü ve ince.

Apple tarafında uzun süredir güncellenmeyen modellerden biri olan Air, bugün yapılan etkinlikte tamamen yenilendi. Retina ekran ve daha güçlü donanımla gelen yeni modelde Intel’in 8. nesil i5 işlemcisini görüyoruz. Grafik işleme ünitesi olarak ise Intel UHD Graphics 617 tercih edilmiş.

13.3 inç standart ekran boyutuyla gelen modelde, iPhone modellerinde kalkan kulaklık çıkışına da yer veriliyor. Klavye noktasında ise Apple’ın 3. nesil kelebek anahtarlı klavyesinin kullandığı düşülen notlar arasında.

Tasarım noktasında ise yeni modelin eskisine göre %17 daha küçük olduğu ve %10 daha ufak olduğu belirtiliyor.

Basınca duyarlı touchpadi olan modelde iki adet Thunderbolt 3 bağlantı noktasına yer veriliyor. Bu bağlantı noktalarının USB Type-C formatında olduğunu da belirtelim.

Daha önce çeşitli modellerde de görmüş olduğumuz Touch ID ile cihazı açma, bu modelde de karşımıza çıkıyor.

Depolama tarafında iki adet standart model var ancak sipariş verirken depolamayı 1.5 TB’a kadar yükseltebilmek mümkün. Aradaki fiyat farkı ise 9600 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Standart gelen modeller ise 128 ve 256 GB olarak birbirinden ayrışıyor.

Standart olarak gelen bellek miktarı ise 8 GB. Tabi yine Apple’ın sitesinden dilerseniz bunu yapılandırarak 16 GB bellek miktarına sahip olan modeli satın alabilirsiniz. Tabi bunun maliyeti 1600 Türk Lirası olarak belirlenmiş.

MacBook Air Fiyatları

Şu an Apple’ın web sitesinde 3 farklı model mevcut. Bunlardan ikisi yeni çıkan model, diğeri ise eski retina olmayan model. Fiyatlardan bahsetmek gerekirse, yeni Air’in 128 GB depolama alanına sahip modeli 9.199 TL, 256 GB depolama alanına sahip olan modeli ise 10.799 TL. Bahsettiğimiz depolama alanlarının SSD olduğunu da ekleyelim.

Yeni Air, şu an satın alınabilir durumda ancak teslimatların 8 Kasım’dan itibaren olacağı bilgisi mevcut.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz