Ana Sayfa Apple iPhone XR satışları nasıl gidiyor?

iPhone XR satışları nasıl gidiyor?

0
iPhone XR satışları

Apple‘ın 12 Eylül‘de tanıttığı iPhone modellerinin arasında en uygun fiyata satılan model olan iPhone XR satışları nasıl gidiyor? Yapılan analizlere göre 2019 yılının dördüncü çeyreğine kadar 100 milyon adet satması bekleniyor. Bakalım iPhone XR’ın satış durumu ne?

Apple ve Volkswagen Anlaştı: Araçlar Siri Uyumlu Oluyor

iPhone XR satışları ne durumda?

Görünen o ki iPhone XR, Apple’ı tabiri caizse hayal kırıklığına uğratacak. Özellikle Çin pazarında Xiaomi ve Huawei‘nin önüne geçmeyi hedefleyen Apple, XR modeliyle birlikte oldukça ciddi gelirler elde etmeyi hedefliyordu.

Bugün Analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan yeni verilere göre, XR için beklenen sevkiyatların yüzde 30 oranında düştüğünü belirtti. Daha önceden de 100 milyon adbet XR ünitesi satılacağını tahmin eden analist, şimdi ise Apple‘ın 2019’un dördüncü çeyreğine kadar yaklaşık olarak 70 milyon iPhone XR modeli satacağını ön görüyor.

iphone xr satışları

Söz konusu gönderimlerin yarısının (30-35 milyon) 2018’in dördüncü çeyreğinde gerçekleşeceği belirtiliyor. Bunun haricinde ise 2019’un ilk iki çeyreğinde ait rakamların sırasıyla 2018’in son çeyreğine oranla yüzde 25 oranla ciddi bir düşüş yaşayacak.

Yaşanılan olan düşüş ile birlikte 2019′ın ilk çeyreğinde 10 milyon XR ünitesinin satılacağını belirten başarılı analist, 2019’un ikinci çeyreğinde ise 15 milyon ünitenin satılacağını özellikle vurguluyor.

Genel olarak tüketiciler Apple‘ın aksine XR modeline karşı pek bir hevesli olmadığını görmekteyiz. Ayrıca Çin’deki tüketicilerin 750 dolar yerine daha düşük bir fiyat etiketi bekledikleri de raporda özellikle belirtiliyor.

Bunun haricinde ise kullanıcılar çift kamera ve daha ince ekran çerçevelerinin olmaması yüzünden XR modeline karşı bazı olumsuz düşüncelere kapılmış durumdalar.

XR’dan sonra iPhone satışlarını etkileyen bir model ise, geçtiğimiz aylarda tanıtılan Huawei Mate 20 serisi oldu. Apple’ın potansiyel satışlarını baltalayan Mate 20, rakibini geride bırakmayı başardı. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPhone XR neden beklentileri karşılamadı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

iPhone XR özellikleri

Apple’ın 7 nm üretim mimarisi ile geliştirilen A12 Bionic işlemcisinden gücünü alan telefon, 3 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip. Grafik işlemlerini ise Apple’ın 4 çekirdekli GPU’su üstleniyor. 6.1 inç boyutlu IPS LCD ekran ile donatılan telefon, 828 x 1792 çözünürlük ve 326 PPI değerine sahip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz