Ana Sayfa Haberler Adobe Lightroom, Yeni Apple Ürünleri İçin Güncellendi!

Adobe Lightroom, Yeni Apple Ürünleri İçin Güncellendi!

0
Adobe Lightroom, Yeni Apple Ürünleri İçin Güncellendi!

Adobe Lightroom, Apple’ın bu yıl tanıttığı en son iPhone ve iPad Pro modellerinin yanı sıra Apple Pencil 2 ile de uyumlu olmak adına güncellendi.

Lightroom’un iOS uygulaması; 11 ve 12,9 inç iPad Pro’lar, iPhone XR, iPhone Xs ve iPhone Xs Max dahil olmak üzere Apple’ın bu sonbahar tanıttığı cihazlarında düzgün bir şekilde çalışması için güncellendi.

Yeni modellerde yeni bir en boy oranı olduğu için az sayıda çeşitli uygulamalar henüz buna adapte değil. Dolayısıyla 16:9 en boy oranında olan modeller için yazılan uygulamalar yeni modellerde ekranın çeşitli altını ve üstünü kullanmıyor. Bunun yerine burada siyah şeritler görüyoruz.

Bu durumu iPhone 6 zamanında da görmüştük. Hatırlanacağı üzere Plus’a geçildikten sonra çeşitli uygulamalar ekranın sadece belli bir kısmını kullanıyordu. Benzer durum şu anda iPhone tarafında yeni Max modelinde ve iPad Pro’larda çok az sayıda uygulamada yaşanıyor. Ancak kısa süre içerisinde bu uygulamalara da güncelleme gelecektir.

Adobe tarafından yayınlanan güncellemede Lightroom uygulaması yeni en boy oranında olması gerektiği gibi çalışıyor.

Ayrıca yeni güncelleme ile beraber iPad Pro’daki Lightroom’da 2. nesil Apple Pencil’in sunduğu kaleme çift dokunulduğunda çizim aracı ile silgi arasında geçiş özelliği de aktif edildi.

Lightroom, hemen hemen bütün platformlarda olan ve fotoğraflarınızı düzenlemeye yarayan Adobe’un yayınladığı ücretsiz bir uygulama. Ancak ekstra özellikler istemeniz durumunda ücretli olarak abone olmanız gerekiyor.

iOS’taki Lightroom uygulamasının daha çok Mac’teki uygulama ile birlikte çalışmak üzere tasarlandığı belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz