Ana Sayfa App Store WhatsApp Sticker’a Apple darbesi!

WhatsApp Sticker’a Apple darbesi!

0

Önde gelen iletişim platformlarından olan WhatsApp, iOS ve Android için WhatsApp Sticker özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Kısa sürede sevilen özellik, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı App Store üzerinden kaldırıldı!

Microsoft ve Apple iCloud yüzünden birlikte çalışıyor!

WhatsApp Sticker App Store’dan kaldırıldı!

Henüz neden Apple’ın böyle bir hamleye başvurduğu sır gibi saklanırken, WABetaInfo tarafından yayınlanan bir rapora göre söz konusu bu durum hakkında iki farklı ihtimalin olduğu düşünülüyor.

Bu nedenlerden ilki ise, App Store üzerinde birbirine benzer birçok Sticker uygulamasının yer alıyor olması olarak gösteriliyor. WABetaInfo tarafından öne sürülen ikinci en büyük neden ise, Apple‘ın iMessage uygulamasında yer alan benzer Sticker tasarımlarının, WhatsApp tarafından kullanılmasına izin verilmediğinden dolayı böyle bir gelişme yaşandığı iddia ediliyor.

Henüz Apple’ın neden böyle bir hamleye başvurduğu bilinmese de yaşanılan bu durumun en büyük nedeni olarak iMessage uygulaması olarak gösteriliyor. Apple, mesajlaşma uygulamasında yer alan Sticker’ların bir başka uygulama tarafından kullanılmasına izin vermemesinden, bu  dolayı App Store’dan WhatsApp için hazırlanan tüm çıkartmaları kaldırdığı ön görülüyor.

whatsapp sticker

Tabi, tüm bunların şimdilik bir varsayımdan ibaret olduğunu da belirtmekte yarar var. Son olarak ise yayınlanan rapora göre, Apple’ın yaşanılan bu gelişme ile ilgili resmi bir açıklama yapması da ön görülüyor. Peki sizce, Apple neden böyle bir karar almış olabilir? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz