Ana Sayfa Aksesuar Apple, Yeni AirPods 2’yi Duyurdu! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple, Yeni AirPods 2’yi Duyurdu! İşte Özellikleri ve Fiyatı

5

Apple bugün, “Hey Siri” ddesteği, H1 çipi ve isteğe bağlı bir kablosuz şarj kutusu bulunan yeni AirPods 2’yi duyurdu.

Üstün Özellikler için H1 Çipi

Basın açıklamasıyla duyurulan ve piyasaya sürülen yeni AirPods’un halefine kıyasla en büyük farklılığı H1 çipi. Bu çip sayesinde aygıtlarla çok daha hızlı ve stabil bir kablosuz bağlantı kuruluyor. Üstelik aygıtlar arasında 2 kata kadar daha hızlı geçiş mümkün kılınıyor.

Apple, H1 çipinin telefon görüşmeleri için 1.5 kat daha hızlı bağlantı süresi sunduğunu, sesle Siri aktivasyonu sağladığını belirtiyor. Çipin desteğiyle oyun oynarken yaşanabilen ses gecikmesi yüzde 30’a kadar azaltılmış.

Artık “Hey Siri” Diye Seslenmeniz Yeterli

AirPods 2 Hey Siri

Artık AirPods ile Siri’ye erişmek için parmağınızla AirPods’unuza iki defa dokunmanıza gerek yok. Siri’yi etkinleştirmek için “Hey Siri” diye seslenmeniz yeterli.

Rakipsiz Pil Ömrü

Apple’a göre, AirPods 2 pil ömrü konusunda hala kendi alanında rakipsiz ve halefine göre %50 daha uzun pil ömrü sunuyor. Tekbir şarjla 5 saat dinleme süresi sunan yeni AirPods, artık 3 saate kadar da konuşma süresi sunuyor.

Önceki nesildeki gibi AirPods 2 ile de 15 dakikalık şarj ile 3 saate kadar dinleme süresi ve 2 saate kadar konuşma süresi elde edilebiliyor.

AirPods’un pil durumunu kontrol etmek için AirPods’u iPhone’a yaklaştırmak veya Siri’ye “AirPods’umun şarjı ne durumda?” diye sormak yeterli.

Yeni Kablosuz Şarj Kutusu

AirPods Kablosuz Şarj Kutusu

AirPods 2’nin yeni kablosuz Şarj Kutusu Qi ile uyumlu. Yani onu herhangi bir şarj matına yerleştirmeniz yeterli. Kutunun ön tarafında bulunan LED gösterge şarj işleminin başladığını gösteriyor ve şarj matı yoksa kutuyu Lightning bağlantı noktası üzerinden de şarj edebiliyorsunuz.

Apple, Kablosuz Şarj Kutusu ile AirPods’un birden fazla kez şarj edilebildiğini belirtirken şarj kutusunun pil kapasitesini paylaşmadı.

Kablosuz şarj kutusunun fiyatı 549 TL olarak belirlenmiş.

AirPods 2 Fiyatı

AirPods 2 Fiyatı

Kablosuz şarj kutulu AirPods 2’nin fiyatı 1.399 TL iken kablosuz şarj kutusuz fiyatı 1.099 TL olarak açıklandı. İlk satın alımda kablosuz şarj kutusunun fiyatı 300 TL’ye geliyor. Sonradan şarj kutusu almaya göre şarj kutulu AirPods 2’yi satın almanın oldukça karlı olduğu açıkça görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Şuan apple sitesinde var olan ürün mü bu acaba ? Yani sitede AirPods 2 diye bir belirtme durumu yok onun için soruyorum

    • Evet Tamer Bey. Apple yeni AirPods için “AirPods 2” yerine “ikinci jenerasyon” ifadesini kullanmayı tercih etti.

      • Ömer bey, airpods 2 yerine ikinci jenerasyon dediler, acaba airpods 2 ayrı olarak mı gelir ? heryerde siyah de gelecek diyordu, ? sizce siyah falan ilerde opsiyon olur mu ?

        • Renk konusunda Apple’ın hiçbir adım atmamış olması bu yöndeki tüm söylentileri boşa çıkardı. Muhtemelen Cupertino merkezli şirketin başka planları var. Şahsi görüşüm ileride “siyah” renk için herhangi bir opsiyon olmayacağı yönünde. Belki üçüncü nesil AirPods ile olabilir. Tabi sürprizlere de açık olmak lazım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz