Ana Sayfa Aksesuar AirPower İsmi Artık Resmen Apple’a Ait!

AirPower İsmi Artık Resmen Apple’a Ait!

0
AirPower İsmi Apple

Apple’ın yakında AirPower’ı piyasaya sürmeye hazır olduğuna dair söylentiler var. Tüm bu söylentilerin ortasında Cupertino şirket, sonunda AirPower (ismi) ticari markasının haklarını güvence altına aldı.

Apple Ticari Markayı Satın Aldı

Apple, AirPower markasını almak için daha önce ticari marka başvurusunda bulunan bir şirketten markayı satın alıyor gibi görünüyordu.

Cupertino merkezli şirlet, AirPower ismini 2018 yazında ilk kez markalaştırmaya çalıştı. Ancak Advanced Access Technologies adlı bir şirketin marka ismini markalaştırmak için daha önce bir başvuruda bulunduğu tespit edildi.

Advanced Access Technologies tarafından tescillenen AirPower ticari markası, Aralık 2018’de geçici olarak itirazlara açık bir şekilde şirkete verildi. USPTO, bir ticari markayı resmi olarak bir şirkete verdiğinde ticari markanın mevcut bir ürünle karışıklığa yol açabileceğini düşünen herhangi birinden itiraz taleplerini kabul ediyor.

Apple, Advanced Access Technologies’in AirPower ticari markasıyla AirPlay, AirPort, AirPods ve AirPrint dahil olmak üzere, benzer ticari marka Apple ürünlerine müdahale edeceğini iddia ederek itirazda bulundu.

AirPower markasının USPTO ile çok sayıda farklı dosyayla birkaç aylığına Advanced Access Technologies’e verilmesini önlemek için mücadele ettikten sonra, Apple dün aniden itirazınızı geri çekti. Geri çekme sonrası anlaşmazlığın sona erdiği ortaya çıktı.

Apple, AirPower isminin Advanced Access Technologies’in ticari markası üzerine itirazını çektikten hemen sonra, bir Apple avukatı açıklamada bulundu. Avuket, Apple’ın AirPower ticari markası için haklarını AirPower’ın piyasaya sürülmemiş bir AirPower lansmanı öncesinde Advanced Access Technologies’den satın aldığını açıkladı.

Advanced Access Technologies hala ticari markanın sahibi olarak listeleniyor, ancak Apple, şimdi bu değişimin gerçekleşmesi sürecinde gözüküyor. Apple avukatı Thomas Perle, ticari marka başvurusunda şirketin avukatı olarak yer alıyor.

AirPower ismi Apple

Apple’ın AirPower ticari markasını satın alması uzun süredir piyasaya çıkışı ertelenen aksesuarların piyasaya kısa süre içinde sürüleceğini öne süren yeni söylentilerin ortasında gelmiş oldu. iOS 12.2 beta sürümünde, aynı anda birden fazla cihazı şarj etmekle ilgili yeni bir kod parçacığı bulunuyor. Bu, daha önce olmadığı gibi Apple’ın iOS 12.2’yi yayınladığı bir dönemde AirPower’ı piyasaya sürme planı yaptığını gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz