Ana Sayfa Haberler Apple Watch’un EKG Çekme Özelliği Daha Fazla Ülkeye Geliyor!

Apple Watch’un EKG Çekme Özelliği Daha Fazla Ülkeye Geliyor!

0

Apple Watch’un EKG çekme özelliği daha fazla ülkeye geliyor. Dün yayınlanan iOS 12.2, Apple Watch’un EKG çekme özelliğinin daha fazla ülkeye geleceğinin haberini verdi. iOS 12.2’yi yükleyen İngiltere’deki bazı Apple Watch Series 4 sahibi EKG çekme özelliğinin watchOS 5.2 ile kullanıma sunulacağını gördüler.

iOS 12.2 EKG Çekme Özelliği

MacRumors okuyucusu Sam ve Chris, iOS 12.2’yi yükledikten sonra iPhone’daki Apple Watch ve Sağlık uygulamalarında EKG kurulum ekranlarını gördü. Bununla birlikte, uygulama şu anda Birleşik Krallık’taki Watch Series 4’de mevcut değil. Çünkü Apple henüz özelliğin çalışması için gerekli olan watchOS 5.2’yi yayınlamadı.

EKG Çekme Özelliği Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki Ülkelere Geliyor

iOS 12.2’deki Sağlık uygulamasının EKG “Kullanım Talimatları”nın altında özelliğin İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulacağını gösteren bilgiler yer alıyor:

  • ABD bölgeleri için: EKG uygulaması, iPhone 5 veya sonraki modellerde veya iOS 12.1.1 veya sonraki sürümleriyle eşleştirilen Apple Watch Series 4’te watchOS 5.1.2 veya üstü bir sürümle kullanılabilir.
  • ABD dışındaki bölgeler için: EKG uygulaması, iPhone 5 veya sonraki modellerde veya iOS 12.2 veya üstü ile eşleştirilen watchOS 5.2’de mevcuttur.

Apple Watch EKG Çekme Özelliği

Aynı belge iOS 12.2’deki EKG özelliğinin CE sertifikasını kullanan tüm Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki ülkelere geleceğini gösteriyor. Bu noktada Türkiye’nin ne yazık ki Avrupa Ekonomik Alanı’nda yer almadığını belirtelim. Yine de özelliğin ülkemizde de kullanıma sunulma ihtimali söz konusu.

Apple’ın watchOS 5.2’yi ne zaman piyasaya süreceği henüz belli değil. iOS 12.2’nin kullanıma sunulmuş olması watchOS 5.2’nin yakın bir gelecekte piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Apple, EKG özelliğinin kullanılabilir olduğu ülkeler listesini henüz güncellemedi. watchOS 5.2’nin yayınlanması sonrası ülkeler listesi güncellenebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz