Ana Sayfa Apple Yeni iPhone modelleri 5G desteklemeyebilir!

Yeni iPhone modelleri 5G desteklemeyebilir!

0

Yeni yayınlanan raporlara göre 2020 yılında çıkması beklenen üç yeni iPhone modeli de 5G desteklemeyebilir. Konu ile ilgili detaylar haberimizde!

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/02/5-42-inc-ekranli-oled-iphone-geliyor/]

2020 iPhone modelleri için üzücü iddia!

UBS analistlerinin yaptığı araştırmalara göre Apple, 2019 yılının sonunda duyurulacak ve 2020 yılında piyasaya sürülecek yeni telefon modellerinde 5G kullanmayabilir. Buna sebep olarak, şirketin henüz 5G konusunda yeterli teknolojiye sahip olmadığı gösteriliyor. UBS analisti Timothy Arcuri, bunu nedenleri ile birlikte bir rapor halinde yayınladı.

Birinci argüman, Apple’ın 5G  modemler için tedarikçi bulamamış olması. Şirket modem konusunda tedarikçi sorunu yaşıyor. Ayrıca şirket 5G konusunda yeterince ARGE yapmış değil. Apple, önde gelen 5G modem üretici Qualcomm ile derin bir yasal kriz yaşıyor. Apple, 7 ve 7 Plus telefonlarından itibaren Qualcomm modemleri kullanmayı azalttı.Firma, XS ve XR modelleri ile birlikte tüm modem tedariğini Intel’den yapmaya başladı. Intel ise 5G modem konusunda henüz yolun başında. Şirket, ancak 2020 sonunda 5G modemlerini piyasaya sürebileceğini belirtiyor.

Diğer olası ortaklar MediaTek ve Samsung. UBS, MediaTek’in 5G performansının Apple’ın yüksek standartlarına uygun olmadığını söylüyor. Samsung ise yeterli teknik bileşenlere sahip fakat Apple, Samsung ile ortak olmak istemiyor.

Sonuç olarak Intel 5G konusunda ilerleyişini hızlandırmazsa, Apple gelecek olan telefonlarında 5G kullanmayabilir. Bu da Apple’ın satış rakamlarının daha da düşmesine sebep olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz