Ana Sayfa Apple AirPods 2 mi Powerbeats Pro mu? Tercih rehberi!

AirPods 2 mi Powerbeats Pro mu? Tercih rehberi!

0

Geride bıraktığımız ay, Apple’ın yeni kablosuz kulaklığı AirPods 2 satışa sunuldu. Cihaz Siri özelliklerinin yanında kablosuz şarj özelliği ile de dikkat çekiyor. Bundan tam iki gün önce ise Apple’ın sahibi olduğu Beats, yeni kulaklığı Powerbeats Pro‘yu tanıttı. Peki hangisini tercih etmeli? Detaylar rehberimizde.

Tasarım

Powerbeats Pro ve AirPods 2 arasındaki belkide en büyük fark tasarım. İkinci nesil Airpods bir önceki nesil ile aynı tasarıma sahip. Ve bu kulaklıklar ne yazık ki her kulağa uygun değil. Powerbeats Pro ise kancalı bir tasarıma sahip ve kulakiçi kulaklık formunda. Beats kulaklıkların yanında dört adet farklı boylarda kulaklık silikonu veriliyor. Ayrıca, kancalar kişiye göre özel ayarlanabiliyor.

AirPods 2 kulaklıklar jest ile kontrol edilebilirken, Powerbeats Pro’da fiziksel düğmeler bulunuyor. AirPods 2 jest hareketleri ile sadece belirli kontrolleri yapmanıza olanak sağlarken, Powerbeats Pro daha çok kontrol olanağı sağlamakta. Tasarıma genel olarak baktığımızda Powerbeats Pro’nun daha ağır bastığını söylemek mümkün.

Pil ömrü

Powerbeats Pro’nun AirPods’a göre avantajlı olduğu noktalardan biri de pil ömrü. Tek şarj ile AirPods 2, 5 saat kullanım ömrü sunuyor. Powerbeats Pro’da bu süre 9 saat. Beats kulaklıklar neredeyse 2 katı daha uzun pil ömrüne sahip. Her iki kulaklıkta şarj kutularına koyulup şarj edildiğinde 24 saate kadar kullanım ömrü sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/04/beats-powerbeats-pro-geliyor-iste-ozellikleri/]

Yonga

Her iki kulaklıkta H1 yongasına sahip. Bu sayede Apple cihazlara kolaylıkla bağlanabiliyorlar. Ayrıca her iki kulaklıkta “Hey Siri” komutunu algılayabiliyor.

Bu noktada iki kulaklığında eşit şartlara sahip olduğunu söylemek mümkün.

Ses kalitesi

Powerbeats Pro henüz çıkmadığı için deneyimleme fırsatımız olmadı. Bu nedenle bir karşılaştırma yapmak oldukça zor. Fakat söylendiği üzere, Powerbeats Pro burada bariz avantajlı olacak. En önemli artısı ses yalıtımının üst düzey olacak olması. Bunu da kulak içi olmasına bağlamak mümkün. AirPods 2 ise birinci nesil AirPods’larla aynı kalitede ses veriyor. CNET‘e göre Powerbeats Pro, AirPods’a nazaran çok daha iyi bir kalitede ses veriyor. Bass’lar daha doygun, tiz sesler ise daha stabil.

Sonuç

Sonuca baktığımızda, 9 saat pil ömrü ile, tasarım olarak bir çok avantaja sahip olması ile ve ses kalitesinin yüksek olması nedeniyle Powerbeats Pro daha tercih edilebilir bir konumda yer almayı başarıyor. Fakat burada fiyat önemli bir kriter olacak gibi görünüyor. Powerbeats Pro ülkemizde 1.999 TL üzerinden satışa çıkacak. Kablosuz şarj kutulu yeni nesil AirPods ise 1399 TL. Son karar elbette sizin fakat bizim önerimiz Powerbeats Pro’dan yana.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz