Ana Sayfa Apple 2019 iMac mi yoksa iMac Pro mu? Tercih rehberi

2019 iMac mi yoksa iMac Pro mu? Tercih rehberi

0
iMac Pro RAM

Yüksek teknik özelliklere sahip bir iMac alma peşindeyseniz, zor bir kararla karşı karşıya kalacaksınız. Bir çok karşılaştırma, 2019 iMac‘in, iMac Pro ile birbirine çok yakın özelliklere sahip olduğunu gösteriyor.

Baştan belirtmek gerekir ki iMac Pro’nun kesinlikle artıları var, fakat 2019 iMac ile fiyat farkı baz alındığında işler karmaşıklaşıyor.

Hangisini tercih etmeli?

CNET, harici GPU çözümlerin çoğalması ile birlikte Pro’nun en büyük artısının CPU olduğunu belirtiyor.

CNET, “Bir iş istasyonu için yüksek özelliklere sahip CPU ihtiyacınız mı var? Yeni iMac’in üst düzey bir yapılandırmasından ziyade, iMac Pro’nun giriş seviyesi yapılandırmasını almanızda fayda var. Çünkü bu, iMac 2019’un üst seviye çözümünden daha performanslı bir çözüm olacak. Tabii, ucuz ve performanslı çözüm noktası ülkemiz için geçerliliğini yitiriyor. iMac Pro’nun giriş modelinin ülkemiz fiyatı 37.999,00 TL.

 

iMac Pro’nun giriş modelinin, iMac 2019’un üst seviye modeline göre başka artıları da var. Mesela iMac Pro, iki ekstra USB-C / Thunderbolt bağlantısına sahip. Bunun dışında iMac 2019 iki adet 4K ekran desteği verirken, iMac Pro dört adet 4K ekran desteği sunmakta. iMac Pro ayrıca daha yüksek bant genişliğine sahip bir Ethernet bağlantısı kullanıyor. iMac 2019 1Gbps ethernet hızı sunarken, iMac Pro’da bu rakam 10Gbps. Ayrıca iMac 2019’lar 64 GB RAM kapasitesine sahipken, iMac Pro 256 GB RAM kapasitesine sahip.

Bunlar dışındaki en önemli unsur fiyat farkı. En üst seviye (SSD hariç) iMac 2019 ile iMac Pro arasında 6.000,00 TL fiyat farkı bulunuyor. iMac Pro her ne kadar daha fazla özelleştirme seçeneği, daha fazla teknik özellik sunsa da bu fiyat farkı az değil. Bu fiyat farkı ile iMac 2019’a üst düzey bir SSD takviyesi yapmak mümkün. Ayrıca RAM seçeneğini baz seviyede tutup maliyeti daha da düşürebilir, ileride RAM ihtiyacı duyduğunuzda cihazınıza kendiniz modül takabilirsiniz.

iMac Pro’nun renk seçeneğini uzay grisi ve gümüş gri olduğunu, iMac 2019’da ise tek seçeceğinizin gümüş gri olduğunu belirtelim.

Sonuç

Bu durumların geneline göz attığımızda, üst düzey bir iMac 2019 alma niyetindeyseniz iMac Pro’nun giriş seviyesi modeline de göz atmanızda fayda var. Çünkü her ne kadar “giriş seviyesi” olarak adlandırsa da teknik kapasitelere baktığımızda hala 2019 iMac modelinin en üst düzeyine kıyasla daha üstün olduğunu görüyoruz. Bu durumda bizim önerimiz fiyat farkını göze almanız halinde iMac Pro olacaktır. Tabii iMac 2019 almanız halinde pişman olmayacağınızı belirtemizde yarar var.

Üst düzey bir Apple iMac 5K 2019’un fiyatı ülkemizde 31.999,00 TL bandıyken, iMac Pro’nun fiyatı ise 37,999,00 TL bandında. Fakat Apple’ın yakında yapılması beklenen indirimlerden sonra bu fiyatların düşebileceğini de belirtmek isteriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz