Ana Sayfa Apple 2020 iPhone modelleri 5nm işlemci ile gelebilir!

2020 iPhone modelleri 5nm işlemci ile gelebilir!

0
A12 Çip

Apple firmasına yonga seti üreten TSMC, 2020 iPhone modelleri için 5 nanometre A serisi yonga üretme yolunda olabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/04/iphone-fiyatlari-dusmeye-devam-ediyor/]

TSMC 2022 hedefi koydu!

Tayvanlı yarı iletken üretim şirketi TSMC’nin bu hedef için yılın başından beri çalıştığı tahmin ediliyordu, fakat bu sadece bir iddia aşamasındaydı. Fakat bugün yayımlanan rapor ile gerçek açığa çıktı. TSMC, yayımladığı rapor ile 5 nanometre yonga setleri üzerinde çalıştığını doğruladı.

A12 Bionic Çip

Digitimes adlı web sitesi de, TSMC yönetiminden yetkililer ile görüştüklerini, 5 nanometre işlemcilerin neredeyse hazır olduğunu doğruladı. Digitimes, TSMC’nin tasarım altyapısın artık tamamen hazır olduğunu, Apple gibi müşterilerin söz konusu çip tasarımları üzerinde çalışmaya başladığını bildirdi. Şirket ayrıca kendisine 2022 hedefi de koydu. Buna göre TSMC, 2022 yılında 3 nanometre tasarıma sahip işlemcileri geliştirmiş olacak.

5 nanometre işlemcilerin, hem hız hem de güç verimliliği açısından 7 nanometre işlemcilere göre çok daha performanslı olması bekleniyor.

Bu hem Apple, hem de teknoloji dünyası için büyük bir adım demek. Çünkü günümüz masaüstü bilgisayar sistemlerinde bile 7 nanometre yonga setlerine yeni geçiş yapıldı. Hatta Intel gibi bazı dev firmalar henüz bu teknolojiye tam anlamıyla ayak uydurabilmiş değil. Masaüstü sistemlerde bile olmayan bir teknolojinin, cep telefonlarına gelecek olması her anlamda büyük bir teknolojik atılım olacaktır.

Siz ne düşünüyorsunuz? 2020 iPhone modellerinden birini almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz