Ana Sayfa Haberler Bir sonraki MacOS sürümü büyük değişiklikler getirecek

Bir sonraki MacOS sürümü büyük değişiklikler getirecek

1
Apple Mac Özür Diledi

Apple 25 Mart 2019 tarihinde “Show Time” adlı etkinliğini yaptı ve Apple Arcade, Apple TV+ gibi önemli hizmetlerini duyurdu. Bu duyurular sırasında Apple TV uygulamasının yakın zamanda MacOS platformuna da geleceği belirtildi. Bu, Apple’ın diğer medya uygulamalarını Mac’e getirip getirmeyeceği, iTunes uygulamasını parçalara ayırıp ayırmayacağı konusundaki tartışmaları doğal olarak arttırdı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/10/ios-12-3-halka-acik-beta-cikti/]

Uygulamalar ayrılacak!

Geliştirici dünyasında önemli bir isim olan Steve Troughton-Smith, yakın zamanda Apple’ın TV uygulamasının yanı sıra Müzik, Podcasts adlı uygulamaları da ayrı ayrı MacOS platformuna sunacağını kanıtlarıyla duyurdu.

Bu haberin doğruluğu 9to5mac adlı site tarafından da doğrulanırken, söz konusu özelliklerin MacOS’in bir sonraki ana sürümü olan 10.15 sürümü ile gelebileceği belirtildi. Buna göre bundan sonra film ve dizi ile ilgili her türlü işlemi TV adlı uygulama üzerinden gerçekleştireceğiz. Apple Music uygulaması ise sadece müzik üzerine odaklanacak.

Aynı zamanda güncelleme ile birlikte Kitaplar uygulamasının da büyük bir tasarımsal değişiklik geçirmesi bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler neticesinde iTunes, sadece telefon ve tabletimiz ile ilgili veri aktarımlarını ve yedeklemeyi sağlamak amacıyla kullanılabilir. Söz konusu uygulamaların Microsoft platformlarında çıkıp çıkmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz