Ana Sayfa Apple 5G iPhone çok uzun yıllar çıkamayabilir!

5G iPhone çok uzun yıllar çıkamayabilir!

0

Apple’ın 5G iPhone konusunda güvendiği tek firma olan Intel, mobil piyasadan çekilme kararı aldı. Bu kararın ardından analistler Apple’ın 5G özelliğine sahip bir telefon çıkarmasının yıllar alabileceğini belirtiyorlar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/apple-ve-qualcomm-anlasti/]

5G iPhone için başka seçenek yok

Nitekim, bir modem akıllı telefonun en karmaşık yongalarından biri olarak görülüyor. Bloomberg konu ile ilgili bir rapor yayınladı. Bloomberg raporunda: “Northland Capital Markets‘taki bir yonga analisti Gus Richard, “Modemler kralların işidir.” dedi. “Qualcomm muhtemelen önümüzdeki yıldan itibaren Apple’a modem üretebilecek tek şirket. Fakat Apple buna yanaşmak istemiyor.” Modemler diğer bazı yonga setlerinden daha fazla mühendislik teknolojisine ihtiyaç duyar. Modem, telefonları hücresel ağlara bağlar, cihazların webde gezinmesine olanak sağlar, uygulama indirmelerini ve telefon görüşmelerini düzenler. Bunun sorunsuz bir şekilde işlemesini sağlamak, elde edilmesi zor olan bir endüstri yeteneği ve gücü gerektirir. Apple, yaklaşık bir yıl önce modemler üzerine çalışmaya başladı ve bunun bitmesi en az iki yılı bulacak. Testlerin de 1.5 yıldan az olacağını tahmin edemeyiz.” dedi.

5G Hızı

Sorun modemi sorunsuz bir şekilde tasarlamak ve üretmek. Wi-Fi, bluetooth, mobil veriler hepsi bu karta bağlı. Wi-Fi ve Bluetooth iletişiminin en eskisinden en yenisine kadar bir dizi kurala ve standarta uyumlu olması zorunluluğu bulunuyor. Mobil verinin olduğu noktada ise işler daha da karmaşık bir hal alıyor. Dünya çapındaki tüm farklı standartları tek tek denemeniz, hepsine uyum sağlamanız gerekiyor. China Mobile LTD’den AT&T’ye tüm kablosuz ağ operatörleri farklı radyo frekansları üzerinden ağlar kurarlar. Modemler eski teknolojileri de desteklerken, bu ağ frekanslarını da tutturmak zorundadırlar. Bir telefonun modeminin sorunsuz olması için, uzman mühendisler tarafından titiz bir saha testi gerekir. Bunu her ülkede yapmanız gerekeceğinden bu oldukça uzun bir zaman dilimi demektir.

Qualcomm şu an Apple standartlarını ve kalitesini karşılayabilecek tek marka. Ayrıca şirket, dünyadaki herhangi bir ülkenin radyo frekanslarını test edebilecek test laboratuarlarına sahip. Bir analist: “Qualcomm‘un 5G lideri olduğunu söylemeye gerek yok. Apple için başka şans gözükmüyor.” dedi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/18/iphone-satislari-dusmeye-devam-ediyor/]

Apple ise bunu istemiyor. Şirket bir an önce kendi modem tesislerini kurmak, kendi mühendisleriyle kendi ürünlerini tasarlamak istiyor. Fakat uzmanlar bu durumda, 5G özelliğe sahip bir iPhone’un minimum 2024 yılında çıkacağını söylüyorlar. 5G iPhone ile ilgili sıkıntılar, önümüzdeki dönemde de devam edeceğe benziyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz