Ana Sayfa Apple Tim Cook, Time 100 zirvesinde konuştu

Tim Cook, Time 100 zirvesinde konuştu

0
Tim Cook Teknolojik Düzenlemelerin Kaçınılmaz Olduğunu Söyledi

Dün Time 100 zirvesini Tim Cook, Nancy Gibbs ile yaptığı söyleşiyle açtı. Konuşma, kurumsal değerler, politika, mahremiyet, şifreleme ve daha fazlası konulardan oluşuyordu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/22/tim-cook-dunya-gunu-kapsaminda-4-mukemmel-fotograf-paylasti/]

Tim Cook’tan önemli açıklamalar

Gibbs, Cook’a Apple’ın kurumsal değerleri hakkında soru sorarak başladı. Tim Cook: “CEO olmak ilginç bir deneyim. İnsanların bunun için bazı değerler taşıması gerekiyor. Şirketler, bir insan koleksiyonundan başka bir şey değildir, ve insanlarda belirli değerler taşır. Dolayısıyla kurumlarda değerler taşımalıdır ve insanların değerlerine saygı duymalıdır. Bu sadece benim dönemimde değil, Apple’ın kuruluşundan beri ilke edindiği bir şey. Değerler, mahremiyet konularına özellikle önem veriyoruz.” dedi.

Cook konuşmasına söyle devam etti: “Bugün dünyaya baktığımda, karşılaştığımız meselelerin hepsi hükümetlerce çözülemez. Tüm sorunların çözümü için hükümetten bir hareket beklememeliyiz. Kamu sektörünün, bazı sorunların çözümünde özel sektörle ilişki kurması gerektiğini düşünüyorum. Sorunlar ancak böyle çözülebilir.”

Gibbs sorularına politika ile devam etti. Kutuplaşmış dünyada orta yolu nasıl buluyorsunuz sorusunu yönelten Gibbs, şöyle bir yanıt aldı: “Öncelikle neyin doğru olduğuna kendi değerlerimizle karar veriyoruz. O zaman ne yapacağımızı bilir duruma geliyoruz. Sadece karar veren bir kafa değiliz, doğru karar veren bir kafa olmalıyız. Dolayısıyla bir çok konuya, ki bunlara göçmenlik, eğitim çevre koruma gibi konular da dahil objektif yaklaşıyoruz. Sorunların çözümü böylece kolaylaşıyor.”

Tim Cook Apple’ın ABD Hükümeti ile gizlilik konusunda verdiği savaşa da değindi. ABD, Apple’a veri paylaşımı yapmadığı için dava açmıştı. Dava bir gün önce düştü. Cook: “Doğrusu bu davanın görülmesini isterdim. Dava ne yazık ki düştü. Ne kadar haklı olduğumuz böylece ortaya çıkmış olacaktı. Biz, kimseyle veri paylaşımı yapma taraftarı değiliz ve asla olmayacağız. Bizi diğer firmalardan ayıran en büyük özelliğimiz değerlerimiz. Ve değerler bize mahremiyeti öğretiyor.” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz