Ana Sayfa Apple Intel’in piyasadan çekilme sebebi Apple ve Qualcomm!

Intel’in piyasadan çekilme sebebi Apple ve Qualcomm!

0

Intel bu ayın başlarında mobil piyasadan çekileceğini belirtti ve şimdi de nedenini en üst ağızdan açıkladı. Buna göre Intel’in mobil piyasadan çekilme kararının nedeni Apple ve Qualcomm birlikteliği.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/25/2019-iphone-modelleri-hakkinda-yeni-iddia/]

Mobil pazarda karlılık düşük seviyede

Intel CEO’su Bob Swan dün akşam saatlerinde The Wall Street Journal gazetesine bir açıklama yaptı. Buna göre Intel, Apple ve Qualcomm aralarındaki anlaşmazlığı çözdükten ve anlaşma sağladıktan sonra mobil piyasadan çekilme kararı aldı.

Bob Swan yaptığı sözlü açıklamada: “Biz akıllı telefonlar için bir çok ürün gamına sahibiz. Ancak Apple ve Qualcomm anlaşması bize sektörde karlılığın olmayacağını gösterdi. Sektörde para olmaması ve Apple ortaklığımızın sekteye uğraması sebebiyle piyasadan çekilme kararı aldık.” dedi.

Intel’ın mobil piyasadan çekileceği haberi Apple ve Qualcomm’un anlaşma imzalamasından sadece bir kaç saat sonra gelmişti. Apple uzun bir süredir Intel’in tek seçenek olmasından büyük rahatsızlık duyuyordu. Çünkü Intel, 5G konusunda bir türlü istenen seviyeye ulaşamamış, prototip tasarımların ötesine geçememişti.

Hatta bu sebeple Apple’ın 5G iPhone modellerini 2023/2024yılında tanıyabileceği bile iddia edilmişti. Huawei Apple’a ortak ürün konusunda çağrıda bulunmuştu fakat Apple bunu güvenlik gerekçeleri ile kabul etmedi. Samsung ile de anlaşmaya yanaşmak istemeyen Apple sonunda, Qualcomm ile anlaşma imzalayarak hem 5G iPhone modellerini öne çekti. Hem de yavaş davranan Intel’i ekarte etti.

Intel 2019 yılının sonuna kadar iPhone için 4G modemler üretmeye devam edecek. Ancak 2019 yılının sonunda sözleşmelerin sona ermesi ile beraber Intel, mobil piyasadan büyük oranda çekilecek. Intel bu hareketin ardından sadece küçük bir üretici konumunda yer alacak.

Bob Swan’ın söz konusu röportajının tamamı The Wall Street Journalgazetesinde yayınlanmıştır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz