Ana Sayfa Apple Phil Schiller önemli açıklamalarda bulundu

Phil Schiller önemli açıklamalarda bulundu

0

Apple geçtiğimiz sene bir çok ekran süresi ve ebeveyn kontrolü uygulamasını mağazadan kaldırmıştı. Bu da bir çok firma tarafından tepkiyle karşılanmış, şirketler Apple’ı Avrupa Birliği’ne şikayet etmişlerdi. Bunun üzerine Phil Schiller önemli açıklamalarda bulundu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/26/apple-uc-onemli-isim-ile-yollari-ayiriyor/]

Phil Schiller: Bu tip uygulamalar kullanıcılara zarar veriyor

Apple’da uzun yıllardır görev alan ve üst düzey bir çalışan olan Phil Schiller bir MacRumors okuyucusuna, sorusuna karşılık mail attı. Schiller kullanıcıların kişisel verilerini kötü yönde kullanan uygulamaların mağazadan kaldırıldığını, MDM (Mobil cihaz yönetimi) kurallarını ihlal eden uygulamaların mağazada kullanımının yasaklandığı belirtti. Genel bir yasağın söz konusu olmadığını belirten Phil, hala bir çok ebeveyn denetimi ve ekran süresi uygulamasının mağazada varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Apple’ın MDM açığını fark etmesi ile Ekran Süresi uygulamasının çıkmasının eş zamanlı olması nedeniyle şirketler, Apple’ın antitröst kurallarını ihlal ettiğini iddia etmişlerdi.

Phil Schiller gönderdiği mailde: “Kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini korumak bizim ve Apple ekosisteminin ana görevidir. Tüketicilerin gizliliği ve güvenliğine tehdit oluşturabilecek hiç bir uygulamayı asla marketimizde bulunduramayız. MDM sistemini ihlal eden uygulamalar da kişisel veri güvenliğini bariz bir şekilde ihlal ediyor. Biz ebeveynlerlerin çocukları üzerinde denetim kurmasını sağlayan Ekran Süresi gibi uygulamaları geliştirmeye devam edeceğiz. Bunu diğer geliştiriciler ile ortak bir şekilde yapacak, iOS’u daha mükemmel hale getireceğiz.” dedi.

Buna göre Apple ilerleyen dönemlerde Ekran Süresi özelliğini veri gizliliği kuralları çerçevesinde üçüncü taraf geliştiriciler ile paylaşabilir. Burada önemli nokta şirketlerin MDM gibi kuralları ihlal etmemesidir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz