Ana Sayfa Apple Foxconn’dan gelecek iPhone modelleri için önemli hamle!

Foxconn’dan gelecek iPhone modelleri için önemli hamle!

0
Kırmızı iPhone XS ve iPhone XS Max

Economic Daily News tarafından yayınlanan bir rapora göre Foxconn, gelecek iPhone modelleri için mikro LED teknolojisini geliştiriyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/25/2019-iphone-modelleri-hakkinda-yeni-iddia/]

Mikro LED, iPhone modelleri için bir dönüm noktası!

Mikro LED teknolojisi genel olarak OLED teknolojisinden daha üstündür. OLED bilindiği üzere şu an iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max ve Apple Watch’ta kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde her bir LED özel olarak kontrol edilebiliyor, siyahlar gerçek siyah oluyor ve pil tasarrufu sağlanıyor.

Mikro LED teknolojisinde de her bir LED özel olarak kontrol edilebilirken, LED’ler arka aydınlatmaya ihtiyaç duymuyorlar. Bu sayede zengin renk seçenekleri, yüksek kontrast ve daha yüksek çözünürlük mümkün hale geliyor.

OLED ekranlar organik maddelerden oluştuğundan ekran zamanla yanabiliyor. Veya yanmasa bile ekran, zamanla parlaklığını yitiriyor. Fakat mikro LED ekranlar da bu durum söz konusu bile değil.

OLED’in yaygın olarak kullanılma sebebi ise maliyet ve bulunabilirliktir. Şirketler şu an mikro LED teknolojisine hazır değiller ve yeterli yatırımı yapmıyorlar. Bu, yakın zamanda değişecek gibi görünüyor.

Foxconn Apple’ın yeni iPhone modelleri için (2020/2021) mikro LED teknolojisini geliştirmeye başladı. Rapora göre Foxconn sektöre 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.

Ayrıca Apple’ın bu yıl tanıtacağı 31.6 inçlik yeni Apple Display monitörde ve Mac Pro modelinde de buna benzer bir teknoloji olan mini LED teknolojisinin kullanılabileceği belirtiliyor. Mini LED teknolojisinin getirileri ile ilgili haberi aşağıdaki linkten okumanız mümkün.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/09/apple-display-muhtesem-ozelliklerle-geri-donecek/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz