Ana Sayfa Apple iOS 13 ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı!

iOS 13 ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı!

0
Apple, 2020'den Sonra Bütün iPhone'larda OLED Ekran Kullanacak

Apple’ın her yıl düzenlediği WWDC, bu sene 3 ile 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Düzenlenen etkinlikte iOS 13 ile birlikte MacOS’in, watchOS’in ve tvOS’in yeni sürümlerinin tanıtılması bekleniyor. Ancak her sene olduğu gibi bu sene de en büyük ilgiyi iOS işletim sisteminin çekeceği tahmin ediliyor. Şimdi yayınlanan son raporlara göre iOS 13 işletim sistemi ile ilgili önemli görseller ve bilgiler ortaya çıktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/17/apple-onemli-bir-touchid-patenti-aldi/]

iOS 13 ile bir çok özellik gelişecek!

9to5Mac’in yayınladığı rapora göre karanlık modu özelliği iOS 13 ile birlikte kesin olarak gelecek. Söz konusu özellik “denetim merkezi” adı verilen kısımdan kolayca açılıp kapatılabilecek ve aynı zamanda zaman ayarlı olarak çalıştırılabilecek.

Karanlık modu aktif hale geldiğinde ana sayfada bulunan dock yarı saydam ve siyah bir hale bürünecek. Bunun dışında ana sayfada herhangi bir değişiklik göze çarpmayacak. Ancak belirtilenlere göre Apple, karanlık moda uygun duvar kağıtlarını da kullanıcıların hizmetine sunacak ve böylece ana sayfa tamamen karanlık moda uygun hale gelmiş olacak.

Karanlık mod diğer uygulamalarla da harika bir uyum içerisinde çalışacak. Örneğin müzik uygulamasının arka planı OLED ekranlarda pil tasarrufu sağlayacak olan siyah renk ile donatılacak. Menü çubukları ise ana sayfada bulunan dock gibi yarı saydam siyah renge bürünecek.

iOS 13 ile birlikte gelecek arayüz yeniliklerden biri de ekran görüntüsü (screenshot) alma ekranında olacak. Ekran görüntüsü alma ekranındaki kalem simgeleri yeni bir görünüme kavuşacak ve bu simgeler daha anlaşılabilir olacak. Ayrıca özelliğe bir kaç yeni kalem tipi de güncelleme ile birlikte eklenecek.

Tüm bunların yanında “iPhone’umu Bul” ve “Anımsatıcılar” uygulamalarının da değişeceğini ve yenileceğini belirten 9to5Mac, daha bir çok özelliğin iOS 13 ile birlikte cihazlara ekleneceğini belirtti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz