Ana Sayfa Apple iOS 13 ile gelen en iyi 3 özellik!

iOS 13 ile gelen en iyi 3 özellik!

0

iOS 13 geçtiğimiz hafta düzenlenen WWDC19’da resmen duyuruldu! Bu yeni işletim sisteminin duyurulması, bir çok özelliği de beraberinde getirdi. Bu özellikler ve daha fazlası, Eylül ayında tam sürümün çıkması ile tüm kullanıcıların hizmetinde olacak. Peki ama en iyi özellikler hangileri? Bu sorunun cevabını sizler için yanıtladık.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/03/apple-yeni-mac-proyu-ve-pro-display-xdri-tanitti/]

Karanlık Modu

Şüphesiz en çok ilgi çeken özellik karanlık modu oldu. Belki de bir çok iPhone kullanıcısının son zamanlarda en çok beklediği özellik buydu. Bu özellik sayesinde iPhone, tamamen karanlık bir arka plana bürünecek ve bu sayede kullanıcıların gözleri daha az yorulacak. Özellik beraberinde yeni ve dinamik olarak değişebilen duvar kağıtlarını da getirdi. 4 farklı duvar kağıdının yer aldığı bu özellik sayesinde kullanıcılar karanlık modu aktif hale getirdiklerinde arka planda otomatik olarak değişecek.

Fotoğraf ve video

Bir diğer önemli yenilik ise fotoğraf ve video alanında oldu. iOS 13 ile birlikte fotoğraflar, galeri uygulamasının içerisinden, ekstra herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan kolayca düzenlenebilecekler. Parlaklık, kontrast gibi basit ayarlardan, gürültü azaltma gibi komplike ayarlara kadar bir çok seçenek sunacak olan uygulamada video düzenlemekte mümkün hale gelecek.

Videolar artık aynı fotoğraf düzenler gibi, kolayca düzenlenebilecek. Parlaklık, kontrast gibi ayarlamalar yapmak mümkün hale gelecek, video kareleri kırpılıp sağa veya sola döndürülebilecek.

Sağlık

Sağlık uygulaması da iOS 13 ile birlikte değişen uygulamalardan biri oldu. Yeni Sağlık uygulaması ile birlikte Apple, bir çok önemli sekmeyi uygulamaya eklemiş oldu. Artık bir Apple Watch sahibi iseniz adet döngünüzü kayıt altına alabilir, onu düzen içerisine sokabilirsiniz. Ayrıca “Duyma” konusuna da eğilen Apple, AirPods gibi kulaklıkların kulağınıza zarar verecek kadar yüksek bir sese sahip olup olmadığını da kontrol ediyor. Ayrıca bu özellik Apple Watch sahibiyseniz bir adım öteye taşınıyor. Ses ve frekans yüksekliğini saat aracılığı ile kontrol etmek, kayıt altına almak mümkün hale geliyor.

Bizim önemli gördüğümüz özellikler bunlardı. Siz de gözünüze çarpan önemli özellikleri yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz