İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. iPhone

Apple'ı tehdit eden Türk'ün başına gelenler!

Apple'ın açığını bulan Türk, bu açıkla ödül almayı seçmek yerine Apple'ı tehdit etti. İşte Apple'ı tehdit eden Türk ve hazin sonu

Furkan Karaca

okunma

Apple'ı tehdit eden Türk'ün başına gelenler!

Apple'ın açıklarını bulup ödül alanlar kadar Apple'ı tehdit edenler de yok değil. Apple'ın açığını bulan Türk, bu açıkla ödül almayı seçmek yerine Apple'ı tehdit etti. İşte Apple'ı tehdit eden Türk ve hazin sonu

Apple'ı tehdit eden Türk

Londra'da yaşayan Kerem Albayrak, 319 milyon iCloud hesabına erişimi olduğunu ve bu erişimi kötüye kullanacağını Apple'a belirterek bazı isteklerde bulundu. Bu erişimi kötü kullanmamak için Apple'dan 100.000 dolar isteyen Türk, bu durum hakkında ısrar edince başına kötü şeyler geldi.

Apple, ABD ve İngiltere polisine durum hakkında bilgi verdi. Olaya müdahale eden polis, Londra'da yaşayan Türk'ün evine baskın gerçekleştirdi. Olay yerinde Türk'e ait bilgisayar ve telefonlar bulundu. Telefonun içerisinde sözde "Türk Suç Ailesi" hakkında bilgiler de bulundu.

Yakalanmasının ardından ifade veren Türk'ün verdiği ifadeler de dikkatten kaçmadı. Türk, olayı bilerek yaptığını ve ancak internette gücünüz varsa şöhrete ulaşabilirsiniz dedi.

Apple'ı tehdit eden Türk'ün bilgisayarında ve elektronik cihazlarında araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada tehditte bahsedilen 319 milyon adet iCloud hesabı hakkında herhangi bir veriye ulaşılamadı.

Londra'da yaşayan Kerem Albayrak'a 2 yıl süreli hapis cezası verildi ancak bu ceza çevrildi. Albayrak, 3.000 saat kamu hizmetinde bulunacak ve 6 ay boyunca evinden çıkamayacak.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.