Ana Sayfa Haberler Apple WWDC için beklenen tarihi verdi!

Apple WWDC için beklenen tarihi verdi!

0

WWDC olarak bilinen Dünya Geliştiriciler Konferansı etkinliği hakkında zor bir karar alan Apple, etkinliğin online olarak gerçekleştirilmesine karar vermişti. Bu kararın ardından etkinlik hakkında merak edilen tek bir soru kalmıştı. WWDC ne zaman?

WWDC ne zaman yapılacak sorusu cevabını buldu!

Apple’ın tüm geliştiriciler için ücretsiz bir şekilde gerçekleştireceği etkinliği, Apple’ın geliştiricilere yönelik internet sitesi Apple Developer’dan ve mobil uygulaması üzerinden etkinliği izlemek mümkün olacak. Bu etkinlik ile beraber tüm dünyayı heyecanlandıracak detaylar ortaya çıkacak!

Yeni iOS sürümü olmak üzere iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac’in bir sonraki büyük yazılım güncellemesi bu etkinlikte karşımıza çıkacak. Bu kapsamda iOS 14 ve iPadOS 14’ün 22 Haziran tarihindeki bu etkinlikte duyurulması bekleniyor. Böylelikle birçok cihaza gelecek yeni özellikler hakkında ilk bilgilere kavuşmuş olacağız.

“23 milyondan fazla geliştiriciden oluşan küresel topluluğumuzu Apple platformlarımızın geleceği hakkında bilgi edinmeleri için benzersiz bir yolla bir hafta boyunca bir araya getireceğimiz WWDC20, bugüne kadar düzenlediğimiz en büyük konferans olacak” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “Küresel geliştirici topluluğu ile Haziran’da buluşmayı ve daha da olağanüstü uygulamalar ve hizmetler oluşturmalarına yardımcı olmak için üzerinde çalıştığımız yeni araçların hepsini onlarla paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. WWDC20 yaklaştıkça bu heyecan verici etkinlik hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağız.”

Etkinlik hakkında şu ana kadar belli olan tüm detaylar bunlarken, 22 Haziran tarihine kadar heyecanla bekleyeceğiz desek yanlış olmaz.

Swift Student Challenge duyuruldu

Şirket ayrıca, öğrenim hayatına devam eden geliştiricilere kendi Swift oyun alanlarını yaratarak kodlama aşklarını gösterme fırsatı sunan Swift Student Challenge’ı da duyurdu. Geçen yıl WWDC’ye 37 farklı ülkeden 350’nin üzerinde öğrenci geliştirici katıldı. Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilecek toplantımızı dünyanın her yerinden katılımcılar için her zamankinden daha erişilebilir hale geliyor.

Dünyanın her yerinden öğrenci geliştiriciler, üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yaratarak bugünden itibaren Pasifik saatiyle 17 Mayıs 00:00’a kadar Swift Student Challenge’a başvurabilecek. Kazananlar özel bir WWDC20 ceket ve rozet seti ile ödüllendirilecek.

5 Adımda yedi günde kodlamayı öğrenmenin ve Swift Student Challenge’a katılmanın yolları:
  1. Swift Playgrounds ‘u okuyarak App Store’daki dünya kalitesindeki uygulamaları yazmak için kullanılan “Swift”  ile kodlamayı öğreneceğini keşfet. 
  2. Swift Playgrounds uygulamasını iPad veya Mac’inde indir.
  3. İlk “Playground- sahne” olan Kodlamayı öğren 1’e başla ve yedi seviyeyi birer günde geç.  
  4. Üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yarat.
  5. Swift Student Challenge’a buradan başvur. Başvurular 17 Mayıs Pacific saat ile 23.59’a kadar yapılabilecek. 

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz