Ana Sayfa Apple Çin ile Apple üretim konusunda bağlarını koparıyor

Çin ile Apple üretim konusunda bağlarını koparıyor

0

Üretim konusunda Çin ile bağlarını koparmaya hazırlanan Apple’ın  farklı ülkelerdeki üretim süreciyle ilgili bazı görseller ortaya çıkarıldı.

İlk olarak da anlaşıldığı kadarı ile AirPods Pro üretim yeri ile ilgili değişiklik yapılmış. Apple’ın bu sene piyasaya sürdüğü yeni nesil kablosuz kulaklığı AirPods Pro’nun güncel versiyonunu satın alan bazı kullanıcıların dikkatini, şarj ve taşıma kutusundaki üretim yeri farklılığı çekti. Kutu arkasında kulakl parçalarının Çin yerine Vietnam’da birleştirildiği yazıyor.

Şimdiye kadar piyasaya sürülen Apple ürünlerinin çoğu Çin’de üretiliyordu. Ancak bir süredir yalnızca Çin’de gerçekleşen üretim ile yetmemesi üzerine üretimine farklı ülkelerde başlanması gerektiğiyle ilgili açıklamalar yer alıyordu. iPhone da bu süreçte ismi geçen Apple ürünleri arasında yer alıyordu. Bazı iPhone modellerinin Hindistan’da üretilmesi yönünde de bilgiler açıklanmıştı.

Bununla birlikte Çin’deki AirPods Pro üretiminin hiçbir değişikliğe uğramadan devam etmesinden üretimin iki farklı ülkede yapıldığı anlaşılıyor. Apple’ın bu konuyla ilgili sessizliğini koruması da dikkat çeken konular arasında yer alıyor.

Apple’ın bu kararı almasının perde arkasında Covid-19 salgını mı yoksa Çin ile Amerika arasındaki ticaret mücadelesi mi ile ilgili olduğu belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz