Ana Sayfa Apple Watch watchOS 7 açıklandı

watchOS 7 açıklandı

0

Apple’ın merakla beklenen WWDC20 etkinliğinde iOS 14 ve iPadOS 14‘ün ardından Apple Watch modelleri için geliştirilen watchOS 7 duyuruldu.

watchOS 7 ile hangi özellikler yer alacak?

Apple, watchOS 7 ile birlikte yeni kadranlar ekleniyor. En büyük yenilikler arasında özelleştirme konusunda yer alıyor. Kadran paylaşma özelliği sayesinde kullanıcılar, özelleştirdikleri kadran tasarımlarını diğer Apple Watch kullanıcıları ile paylaşabilecek.

Apple, watchOS 7’de iOS 14’te olduğu gibi Haritalar uygulamasına bisiklet ile ulaşım seçeneği eklenecek. Kullanıcılar, bisiklet ile harita üzerinen yol tarifi isteyebilecek. İşletim sistemiyle uyumlu Apple Watch modellerde yol tarifi doğrudan saat üzerinden yapılacak.

Fitness uygulamasıyla kullanıcılar pek çok farklı spor tanımlamasıyla birlikte, dans seçeneği de eklenecek. Apple Watch kullanıcıları, çeşitli spor dallarına ek olarak dans tanımlamasını da yapabilecek.

Apple’dan uzun zamandır istenilen uyku takibi özelliği bu işletim sistemiyle mümkün hale gelecek. Uyku takibinin yanında uyku planlama özelliği de barındıran uygulamanın uzun süreli kullanımlarda bir rutin oluşturma konusunda öne çıkacak yapıya sahip olması bekleniyor.

watchOS 7 özellikleri arasında pandemi dönemi için özel hazırlanmış gibi görünen el yıkama takibi özelliği bulunuyor. Kullanıcıların ellerini ne kadar yıkadıkları algılanmasıyla birlikte bu süre içinde ne kadar süre daha el yıkamaya devam edilmesi gerektiği saat üzerindeki sayaç ile kullanıcıya gösterilecek.

iPadOS 14 ile uyumlu olacak cihazlar:

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz