Ana Sayfa Apple Apple Silicon duyuruldu

Apple Silicon duyuruldu

0

iPhone ve iPad modelleri için kendi işlemcilerini kullanan Apple’ın Mac’ler için geliştirdiği Apple Silicon işlemcisi WWDC etkinliğinde resmiyet kazandı.

Apple Silicon Mac’leri performans bakımından ayrı bir seviyeye çıkarabilir

Mac için tarihi bir gün” sözleri ile sahneye çıkan Tim Cook, Apple Silicon ile donanım ve yazılım entegrasyonunun zirveye taşındığını açıkladı. iPhone ve iPad’lerde uzun zamandır hem yazılım hem donanım açısından Apple’a ait olması performansı üst noktalara taşıdı. Benzer durum Mac bilgisayarlar için de geçerli olacak.

İşlemciyle performans artışının yanında verimliliği de artacak. Final Cut Pro gibi şirketin yüksek performans gerektiren uygulamalar, macOS Big Sur ile Apple’in işlemcilerini destekleyecek. Bir başka deyişle Apple’ın geçiş sürecini kısa sürede geride bırakmayı amaçlıyor.

Craig Federighi; “Geliştiricilerin büyük çoğunluğu birkaç gün içinde uygulamaları uyumlu hale getirebilecek” dedi. Microsoft, Office uygulamalarını Apple Silicon ile uyumlu hale gelmesi için çalışmalarına başladı. Adobe de bu konuda çalışmalara başladı.

Performans farkını göstermek adına 5 GB büyüklüğündeki Photoshop PSD dosyasını kolay bir şekilde düzenlenebildiği gösterildi. AMD Ryzen işlemciler ile kıyaslandığında yenilikçilik ruhunu kaybetmesiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Intel’in, performans konusunda yavaş kalmaya başlamasının Apple’ın işlemci çalışmalarını hızlandırdığının altı çiziliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz