Ana Sayfa Apple TV tvOS 14 tanıtıldı

tvOS 14 tanıtıldı

0

WWDC20 etkinliğinde iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve macOS Big Sur 11.0‘in ardından Apple TV’ler için geliştirilen tvOS 14 duyuruldu.

tvOS 14 ile hangi özellikler yer alacak?

Bu güncelleme ile oyun sektörünün önde gelen ürünleri olan PS4 ve Xbox One’da yer alan devam etmeye benzeyen bir özellik getirilecek. Geçtiğimiz sene gerçekleşen WWDC etkinliğinde iOS 13, iPadOS 13 ve tvOS 13 ile bu konsolların kontrolcülerini eşleştirme özelliği eklenmişti.Kullanıcılar bu özellik ile oynadıkları oyunda zaman kaybetmeden kaldığı yerden devam etme ayrıcalığına sahip olacak.

iOS 14’ün özellikleri arasında bulunan yeni HomeKit ve görüntü içinde görüntü özelliği, yeni işletim sisteminin özellikleri arasında da yer alacak. Çoklu kullanıcı desteği de geliştirilen özellikler bulunacak.

Her kullanıcı profili için özelleştirilen tavsiye sistemi de kullanılmaya başlanacak. Bu özellik Apple Arcade oyunlarında da kullanılacak. Apple, sunumunda bahsetmemesiyle birlikte web sayfasında yer alan yeniliklere göre YouTube için 4K izleme desteği de eklenecek.

tvOS 14 ne zaman kullanıma sunulacak?

Yeni güncellemenin, sene içerisinde diğer yeni işletim sistemleriyle birlikte kullanıcılara sunulacağı bekleniyor. Bununla birlikte, bu yıl Apple TV’nin yeni sürümü şimdilik duyurulmadı. Apple’ın bu yıl yalnızca yazılım güncellemesi ile yoluna devam edecek gibi görünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz