Ana Sayfa Haberler Apple son kez 27 inç iMac modelini güncelledi

Apple son kez 27 inç iMac modelini güncelledi

0

Apple, yayınladığı bir basın açıklamasıyla güncellenmiş yeni 27 inç iMac modelini tanıttı. Hakkında ARM tabanlı olacağına dair söylentiler çıkan yeni iMac’in Intel işlemciyle geldiği de belli oldu.

Apple yeni 27 inç iMac modelini tanıttı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bugün yaptığı basın açıklamasında 27 inçlik güncellenmiş yeni iMac’ini tanıttı. Şirketin güncellenmiş iMac’inin ARM tabanlı olacağı iddiaları ortaya atılmıştı ancak bu iddialar doğru çıkmadı.

apple 27 inç iMac

Yeni iMac, çok daha hızlı performans, hat genelinde SSD‘ler, daha da çarpıcı Retina 5K ekran ve daha yüksek kaliteli kamera, hoparlörler ve mikrofonlar sunuyor. Şimdiye kadarki en güçlü ve yetenekli iMac, 6 ve 10 çekirdekli daha hızlı Intel işlemciler, iki kat bellek kapasitesi, yeni nesil AMD grafikler, dört kat depolama kapasitesine süper hızlı SSD’ler ve daha da çarpıcı Retina 5K ekran ile nano doku cam seçeneği sunuyor. 

apple 27 inç iMac

6 ve 8 çekirdekli 10. nesil Intel işlemcilere sahip 27 inç iMac, profesyonel seviyede çok çeşitli ihtiyaçlar için performans sunuyor. İlk kez 10 çekirdekli işlemci seçeneği sunulan yeni iMac işlemcisi Turbo Boost ile 5 GHz‘e ulaşıyor. Yoğun bellek kullanan uygulamalarla çalışırken iMac, 8 GB RAM ile geliyor ancak 128 GB’a kadar bellek kapasitesini iki katına çıkarılabiliyor. SSD ile gelen yeni iMac depolama alanının kapasitesi de 256 GB’tan 8 TB‘a kadar çıkıyor.

Birden fazla 4K video akışını düzenlemek veya grafikleri güçlü bir oyun oynamak için 27 inç iMac, daha güçlü yeni nesil AMD grafiklerine sahip iMac, AMD’nin en yeni RDNA mimarisine sahip, daha hızlı, güç tasarrufu sağlayan işlem birimlerine sahip Radeon Pro 5000 serisi grafik birimiyle geliyor. Üstelik daha da yüksek performans için büyük miktarlarda video belleğinden faydalanabilen profesyonel uygulamaları kullanan müşteriler için iMac, ilk kez 16 GB belleğe sahip bir grafik seçeneğine sahip.

apple 27 inç iMac

27 inçlik yeni iMac’in fiyatı en temel özelliklerde 15.999 TL‘den satışa sunuldu. En üst özelliklerde ise fiyat 76.297,98 TL‘ye çıkıyor. iMac, ABD’de ise en temel özelliklerle birlikte 1.799 dolar gibi bir fiyattan başlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz