Ana Sayfa Apple Watch Apple Watch Series 6 tanıtıldı; özellikleri ve fiyatı

Apple Watch Series 6 tanıtıldı; özellikleri ve fiyatı

0

Apple’ın canlı olarak düzenlediği 15 Eylül Apple Etkinliği kapsamında Apple Watch Series 6 özellikleri ve fiyatı resmiyet kazanmış oldu. Dev üreticinin yeni akıllı saati ile ilgili detaylar birçok ürünle beraber etkinlikte paylaşıldı. İşte saatin teknik özellikleri ve açıklanan diğer detayları.

Apple Watch Series 6 tanıtıldı; özellikleri ve fiyatı

Apple’ın yeni nesil akıllı saati hakkında ortaya atılan sonra resmi bilgileri öğrendik. Etkinlikte diğer ürünlerle birlikte Apple Watch Series 6 ile yeni amiral gemisi bir model görüyoruz.

Saatin 40mm ve 44mm olmak üzere iki farklı opsiyonu bulunuyor. Retina ekran teknolojisinin bir nimeti olarak önceki nesilde olduğu gibi yeni nesilde de Always On Display özelliğini görüyoruz. Saatin yalnızca GPS ve GPS + Hücresel veri destekleyen iki farklı opsiyonu bulunuyor.

apple watch series 6 teknik özellikleri ve fiyatı

Apple Watch ilk defa Product (RED) renk seçeneği ile geliyor. Bu rengi tercih ettiğiniz zaman COVID-19 ile mücadele kampanyasına bağışta bulunmuş da oluyorsunuz. Kırmızı renk seçeneğinin dışında gümüş rengi, altın rengi ve uzay grisi renk seçenekleri de bulunuyor.

apple s6 işlemcisi

Apple’ın yeni çift çekirdekli S6 işlemcisi yeni nesil Apple Watch’ta yer alıyor. Bu işlemci önceki nesil olan S5 işlemcisinden yüzde 20 daha hızlı çalışıyor. Bu hız artışına rağmen saatin pil ömrü 18 saat olarak vadediliyor. Yeni nesil Apple Watch önceki nesilden daha hızlı şarj oluyor; tam şarj kapasitesine ulaşılması yaklaşık 1.5 saat sürüyor.

apple watch series
Yukardaki görselde bazı saatlerin silikon, bazılarının ise örgülü yapıda olduğunu görebiliyorsunuz. Bu kayışı istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. İki kayış türü de 9 adet deliğe sahip. Solo Loop silikon kayışta kullanılan malzemenin bükülebilme oranı oldukça yüksek, sektördeki diğer akıllı saatlerin kayışlarından daha rahat bir yapı Solo Loop’ta yer alıyor. Aynı şekilde örgülü olan kayış da kalite odaklı üretilmiş.

apple watch series 6Kandaki oksijen değerinin ölçülmesine yarayan yeni özellik ile Apple Watch sağlık alanındaki yeteneklerini geliştiriyor. Covid-19’un tespitinde önemli bir faktör olan kan basıncı düştüğünde saat bunu size bildiriyor. Kandaki oksijen değerinin bilinmesinin gelecekte ne gibi özellikleri getirebileceği hakkında çalışmalar devam ediyor.

Apple Watch’a Memoji kadranı geldi

memojiDaha önceden de aşina olduğumuz Memoji özelliği yeni nesil Apple Watch’ta kadran olarak kullanılabiliyor. Mevcut Memoji’nizi iPhone’unuz üzerinden aktarabiliyorsunuz.

watchOS 7 ile gelecek olan Apple Watch Series 6 Türkiye fiyatları:

apple watch series 6 özellikleri

Apple’ın altıncı nesil akıllı saati Apple Watch, 3799 TL başlangıç fiyatına sahip.

Apple Watch Series 6 teknik özellikleri

İşlemci: Çift çekirdekli S6 işlemci

İşletim sistemi: watchOS 7

Su geçirmezlik: 50 metreye kadar

Bağlantı: Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS

Hücresel: Sadece desteklenen ülkelerde, LTE

Dahili mikrofon ve hoparlör: Var

Kablosuz işlemcisi: W3

Kalp sensörü: İkinci nesil optik kalp sensörü

Kan oksijen ölçümü: Var

Ekran: Her zaman açık OLED Retina ekran

Boyutlar: 40-44 mm

Hafıza: 32 GB

Batarya: 18 saate kadar çalışma ömrü

Acil durum çağrısı: Var

EKG ölçümü: Var


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz