Ana Sayfa Apple Apple koltuğunu geri aldı! Xiaomi üzgün

Apple koltuğunu geri aldı! Xiaomi üzgün

0

Xiaomi, geçtiğimiz aylarda hızlı bir yükseliş ile telefon pazarındaki yerini bir üst sıraya taşıyarak Apple’ı yerinden etmişti. Akıllı telefon pazarındaki rakabet Samsung, Xiaomi ve Apple arasında devam ederken Huawei, dünyanın beş büyük telefon üreticisi arasındaki yerini kaybetti.

Analistler, 2021’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki durumu açıkladı. İşte teknoloji devlerinin sıralaması…

Apple, tekrardan ikinci sırada

2020 ve 2021 yılı, akıllı telefonlar için ciddi kriz yıllarıydı. Pandemiyle birlikte yarı iletken çip krizi baş gösterdi. Bunun nedeni ise, insanların evlere çekilmesiyle kısa süreliğine cihaz taleplerinin azalması ve ardından uzaktan çalışma ve eğitim sürecine geçişle talebin aniden artmasıydı.

Söz konusu bu kriz, 2022’ye kadar sürebilir. Tabi bu durumdan faydalanan şirketlerde oldu. Araştırmacılara göre Apple, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi koltuğunu geri aldı. Böylece Apple’ın, 2021’in üçüncü çeyreğinde Xiaomi’yi geride bıraktığını görüyoruz.

Apple, bu yılın üçüncü çeyreğinde 12’den yüzde 15’e çıkan bir büyüme elde etti. Xiaomi tarafı ise pazar payını %14’e yükselterek 3.sıraya geriledi. Samsung yıllık büyümede yüzde 23’te kalırken, vivo ve OPPO büyümede yüzde 1 artış gösterdi.

Sonuç olarak dünyadaki çip krizi sıkıntısı hala devam etmekte ve bir çok şirket bu durumdan etkinlenmiş durumda. Hatta iPhone 13 serisinin satışları bile çip krizinden dolayı ertelendi şeklinde söyletinler içeriyor.

Ayrıca çip üreticileri, üretimde bazı öncelikler elde etmek için aşırı çip siparişi uygulamasını caydırmaya yönelik çip fiyatlarını bile artırıyor. Akıllı telefon satıcıları da sipariş miktarlarında ve cihaz özelliklerinde son dakika değişimleri yaparak krizi artırıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz