Ana Sayfa Apple iPhone 15 Pro modellerinde kullanılacak A17 işlemcisinden neler bekliyoruz?

iPhone 15 Pro modellerinde kullanılacak A17 işlemcisinden neler bekliyoruz?

2

Apple, eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtacak. Firma, seride yer alacak Pro, Pro Max ya da Ultra gibi isimlendireceği üst sınıf modellerinde ilk kez 3 nanometre üretim sürecinden geçecek A17 Bionic işlemcisini kullanacak. Peki 3 nm A17 Bionic işlemcisi, iPhone 15 Pro modellerinde neler sunacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, iPhone 15 Pro modellerinde yer alacak A17 ile yüksek performans sunacak

Apple, iPhone serisindeki üst segment modellerinde ilk kez 3 nm fabrikasyon sürecinden geçecek A17 Bionic işlemcisini tanıtacak. İşlemcilerin nm üretim süreçlerinin küçüldükçe daha iyi performans sunduğunu belirtmek gerekiyor.

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Apple, bu işlemciyle yüksek verimlilik ve performans iyileştirmeleri sunacak. iPhone 15 Pro modelleri, A17 Bionic işlemciyle yüksek performans sunarken ek olarak bir de pil ömründe de iyileştirmeler yapacak.

iPhone kullanıcıları üzgün: Beklenen yüzde 53 zam geldi!

Seride yer alacak diğer iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde ise selefinde de olduğu gibi 4nm üretim sürecinden geçen A16 Bionic işlemci kullanılacak. Öte yandan A17 Bionic işlemci, Apple’ın gelecekte tanıtacağı MacBook ve iPad modellerinde kullanılacak M3 işlemcinin temelini oluşturacak.

Apple, iPhone 15 serisindeki üst modellerde donanım dışında ayrıca tasarımı da ayıracak. Firma, daha güçlü ve dayanıklı olması için serideki üst modellerde titanyum kullanacak. Diğer modellerde ise paslanmaz çelik kullanmaya devam edecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni işlemci iPhone alıcılarına neler sunacak? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz