Ana Sayfa MacOS macOS 14 Sonoma tanıtıldı! İşte tüm yenilikler

macOS 14 Sonoma tanıtıldı! İşte tüm yenilikler

0

Apple, WWDC 2023 etkinliği kapsamında yeni işletim sistemi sürümlerini duyurdu. Bugün gerçekleşen lansman kapsamında macOS 14 Sonoma de görücüye çıktı. Onlarca Mac modelini etkileyecek bu sürüm, Oyun Modu ve widget desteğiyle önemli noktalara hitap ediyor. İşte macOS 14 hakkında tüm detaylar.

macOS 14 Sonoma neler vadediyor?

Mac bilgisayarlar için yeni macOS 14 Sonoma tanıtıldı. macOS 14 için duyurulan yeni özellikler arasında masaüstü için widget desteği, yepyeni ekran koruyucular, Oyun Modu ve güncellenmiş Safari bulunuyor.

Yeni sürümle birlikte kullanıcılar masaüstüne widget ekleyebilecek. iPhone ve iPad’e benzer olacak çalışacak bu özellik, bilgisayar ve günlük işler için oldukça önemli detaylara yer verecek. Apple’ın açıklamasına göre Mac kullanıcıları, iPhone’un widget ailesinden yararlanabilecek.

Öte yandan Apple, yepyeni bir Oyun Modu’nu sundu. Yeni mod, Apple Silicon çipleri daha optimize hale getirerek oyunlarda daha iyi FPS sunacak. Ayrıca AirPods ve Xbox/PlayStation kontrolcüdeki gecikmeyi azaltacak. Death Stranding Director Cut dahil olmak üzere birçok oyun MacOS 14 ile birlikte Mac’e geliyor.

Online görüşme için bazı yeni özellikler de geliyor. Buna göre yüzünüzün hemen arkasında belge, fotoğraf veya masaüstünüzü gösterebileceksiniz. Ayrıca toplantılar için bir dizi AR efekti de sunuldu. Kullanıcılara el hareketiyle tetiklenebilen balon, konfeti ve kalp gibi çok sayıda efekt verilecek.

Apple ayrıca Safari tarayıcıyı da baştan aşağı yeniledi. Yeni tarayıcı profilleri sayesinde tanımlama bilgileri, uzantılar, sekme grupları ve sık kullanılanlar ayrılacak. Apple ayrıca passkey ve şifreleri iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla paylaştırmayı kolaylaştıracak.

macOS 14 ile sunulan bir diğer detay ise yenilenmiş ekran koruyucuları oldu. Yenilenen tasarımla birlikte oturum açma, ekranın alt kısmına taşındı ve yeni ekran koruyuculara daha fazla alan açıldı.

Öne çıkan diğer özellikler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Kolaylaştırılmış PDF deneyimi
  • Notlar uygulamasında satır içi PDF’ler
  • Yalnızca “Siri” diyerek asistana erişim
  • Gelişmiş Erişilebilirlik Özellikleri

Hangi cihazlar alacak?

  • 2017 veya sonraki MacBook modelleri
  • 2018 veya sonraki MacBook Air modelleri
  • 2017 veya sonraki MacBook Pro modelleri
  • 2018 veya sonraki Mac mini modelleri
  • 2017 veya sonrası iMac modelleri
  • iMac Pro (tüm modeller)
  • 2019 veya sonraki Mac Pro modelleri
  • Mac Studio (tüm modeller)

Çıkış tarihi ne zaman?

Yeni MacOS sürümü bugün itibarıyla geliştirici beta kapsamında test edilebilir. Ancak Temmuz ayında tüm kullanıcılara açık bir betanın ve Eylül-Ekim’de ise kararlı sürümün görücüye çıkmasını bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz