Ana Sayfa Apple M2 Ultra Çip Benchmark Sonuçları Şaşırtıcı Performans Artışlarını Gözler Önüne Seriyor!

M2 Ultra Çip Benchmark Sonuçları Şaşırtıcı Performans Artışlarını Gözler Önüne Seriyor!

0

Apple’ın yeni M2 Ultra çipinin ilk benchmark sonuçları Geekbench 6’da ortaya çıkıyor ve CPU performansındaki gelişmeler daha yakından inceleniyor. Bu yüksek performanslı çip, önümüzdeki hafta piyasaya sürülecek olan yeni Mac Studio ve Mac Pro modellerinde yer alacak.

Şu anda sonuçlarda bazı farklılıklar bulunuyor, ancak M2 Ultra çipiyle donatılmış Mac Studio’nun tek çekirdekli ve çok çekirdekli puanları sırasıyla yaklaşık olarak 2.800 ve 21.700 olarak görünüyor. Beklendiği gibi, bu puanlar M2 Ultra çipinin Apple’ın reklamlarında belirttiği gibi M1 Ultra çipe kıyasla %20 daha hızlı CPU performansı sunduğunu doğruluyor. Bu aynı zamanda M2 Ultra’nın Apple’ın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en hızlı çip olduğu anlamına geliyor.

M2 Ultra benchmarks, M1 Ultra’ya göre performans artışını gösteriyor

M2 Ultra’nın ilk benchmark sonuçları ortaya çıkmaya başladı ve son Apple Silicon çipi önceki modeline göre beklenen performans artışını gösteriyor gibi görünüyor. Apple, M1 Ultra’nın M2 karşılığı olarak M2 Ultra’yı Pazartesi günü tanıttı. Tanıtımından sadece bir hafta sonra çip için benchmark sonuçları çevrimiçi olarak görülmeye başlandı.

MacRumors tarafından fark edilen Geekbench 6 sonuçlarının ilk dalga, M2 Ultra’nın tek çekirdek skorunu yaklaşık 2.800 civarında ve çoklu çekirdek skorunu 21.000’in üzerinde gösteriyor.

Geekbench tarayıcısına göre, M1 Ultra’ya sahip bir Mac Studio, tek çekirdek puanında 2.379’a ve çoklu çekirdek puanında 17.565’e ulaşabiliyordu. Eğer yeni sonuçlar gerçekse, M2 Ultra’nın tek çekirdek performansı M1 Ultra’nın yaklaşık %17 daha fazla olacak, çoklu çekirdek performansı ise neredeyse %20 artacak. Güncellenen Mac Studio’nun tanıtımında Apple, M2 Ultra’nın “M1 Ultra’ya göre %20 daha hızlı performans sunabileceğini” söyledi. Ayrıca, 76 çekirdekli GPU’nun %30 daha hızlı, 32 çekirdekli Sinirsel Motorun ise %40 daha hızlı olduğunu iddia etti.

Sonuçlar ayrıca Intel Mac Pro modellerinin sonuncusuna göre de önemli bir artış gösteriyor. En yüksek özellikli Mac Pro’da kullanılan 128 çekirdekli Xeon W-3257M için benchmark puanları, tek çekirdek sonuçlarında 1.377 ve çoklu çekirdek sonuçlarında 10.382 elde edebiliyor.

Sonuç olarak, bulunan M2 Ultra sonuçları, Intel çeşidine göre skorunun iki katından fazla olduğunu gösteriyor gibi görünmektedir.

Daha da ilginç olanı, puanlar, yeni Mac Pro’nun, 28 çekirdekli Xeon W işlemcili en hızlı Intel tabanlı Mac Pro’ya göre yaklaşık olarak 2 kat daha hızlı genel CPU performansına sahip olması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu başarı, yeni Mac Pro’nun fiyatının 6.999 dolardan başlaması ve 28 çekirdekli Intel tabanlı modelin neredeyse iki katı olan 12.999 dolardan başlaması göz önüne alındığında daha da etkileyici. WWDC sunumunda Apple, yeni Mac Pro’nun Intel tabanlı modele göre 3 kat daha hızlı olduğunu belirtti, ancak bu yalnızca video dönüştürme ve 3D simülasyon gibi seçilmiş “gerçek dünya profesyonel iş akışları” için geçerli.

Mac Pro’yu Mac Studio’nun önüne geçirmek için temel neden, masaüstü kulesinin altı adet kullanılabilir PCIe genişletme yuvasına sahip olmasıdır. Aksi takdirde, müşteriler Mac Studio’yu düşünmelidir, çünkü M2 Ultra ile yapılandırılabilecek bir Mac Pro’ya kıyasla 3.000 dolar daha uygun bir fiyata sahiptir.

Yeni Mac Studio ve Mac Pro şu anda sipariş verilebilir durumda olup, müşterilere teslim edilmeye ve 13 Haziran Salı günü mağazalarda satışa sunulmaya başlayacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz