Ana Sayfa Haberler Vision Pro ile ilgili şimdiye kadar öğrendiğimiz şeyler!

Vision Pro ile ilgili şimdiye kadar öğrendiğimiz şeyler!

0
vision pro

Artık yazılım geliştirici kiti (SDK) kullanıma sunulduğuna göre, geliştiriciler, Apple’ın ilk karma gerçeklik headset’i hakkında daha fazla bilgiyi ortaya çıkarıyor.

Apple’ın Karma Gerçeklik (Mixed-Reality) Headset’i ve SDK ile şimdiye kadar öğrendiklerimiz:

  1. VR’da Hareket Sınırlaması: VisionOS SDK’da yapılan keşiflere göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığında kullanıcıların VR kullanımı sırasında belirli bir hareket alanı sınırlaması bulunuyor. Tamamen etkileyici bir sanal gerçeklik ortamına girdiğinizde, 3 metreye 3 metrelik bir alanda hareket etmekle sınırlısınız. Bu durum otururken sorun teşkil etmezken, oyun oynarken etrafı keşfetmek için yürümek isteyebilirsiniz. Bu, genellikle VR oyunları için yeterli olan 10 metrekarelik bir alandır. Ancak, bu alan için sert bir sınırlama getirmek garip bir durum. Meta’nın Quest 2 oyunları ise sınırlama getirmediği için daha geniş bir alanda oyun oynayabiliyor.
  2. Güvenlik Özellikleri: Apple, güvenliğe büyük önem veriyor ve Vision Pro başlığı çevresinde çevreyle ilgili bir nesne veya kişinin algılandığında gerçek dünyayı kullanıcıya gösteriyor. 3 metreye 3 metrelik maksimum aralığa yaklaştığınızda gerçek dünyayı görmeye başlıyorsunuz. Karma gerçeklik görünümünde, kullanıcı kısmi bir daldırma deneyimi yaşamadan özgürce hareket edebilir. Yakınlaşan kişilerin gözleri gösterilir ve kullanıcı onları görebilir. Apple’ın WWDC sunumunda, bir kişinin Vision Pro headset’ini uçakta kullandığına dair kısa bir gösterim yapılmıştı. Bunun başlık içindeki ivme sensörlerini yanıltabilecek bir hareketli ortamda nasıl çalışacağıyla ilgili bazı spekülasyonlar oldu. Apple buna önceden hazırlık yapmış ve sonradan bununla ilgili bir “seyahat modu” olduğu keşfedildi.
  3. Görsel Arama: Apple’ın Vision Pro başlığında açıklanmayan en dikkat çekici özelliklerden biri Görsel Arama. Başlığın kameraları odanızı tarayabilir ve nesneleri tanımlamanıza, metni okumanıza, canlı çeviri yapmanıza, gerçek dünyadaki metni belgelere kopyalamanıza ve basılı olarak görünen bağlantıları açmanıza yardımcı olabilir. Bu özellikler, Apple’ın iPhone için geliştirdiği makine görüntüleme tekniklerini kullanıyor.

visionOS SDK ve Geliştiriciler:

Apple, visionOS SDK’yı Mac bilgisayarlarda çalışan ve Apple’ın Xcode geliştirme ortamıyla birlikte çalışan bir platform olarak sunuyor. Bu SDK, geliştiricilerin iPhone veya iPad uygulamalarını Vision Pro ile uyumlu hale getirmek için ihtiyaç duydukları tüm kod ve detayları sağlıyor. Ayrıca, Vision Pro kullanıcısının ne göreceğini yaklaşık olarak taklit eden bir simülatör içeriyor. Bu simülatör, gerçek başlık sahibi olmak kadar kesin değil ve etkileşimi sınırlı. Ciddi geliştiriciler Vision Pro’ya yatırım yapmalıdır.

Ancak Apple SDK’yı bu kadar erken bir tarihte yayınlamış olsa da, geliştiriciler Vision Pro’nun 2024 başında piyasaya sürülmesine yetişmek için hala yoğun bir şekilde çalışıyorlar.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz