Ana Sayfa Apple Apple, iPad OLED teknolojisine geçiş yapmak için ileriye doğru adımlar atıyor

Apple, iPad OLED teknolojisine geçiş yapmak için ileriye doğru adımlar atıyor

0

OLED teknolojisi, Apple tarafından kullanmada her zaman biraz yavaş ve isteksiz davranılıyor. İPhone ve Apple Watch gibi ürünler bu teknolojiyi kullanırken, iPad ve MacBook hala bu teknolojiye geçilmemiştir. Ancak yeni bir rapora göre, iPad’lerin yakında OLED teknolojisine geçmeye başlayabileceği belirtiliyor.

Rapora göre, 2024’te çıkacak olan 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerinde Apple, OLED ekran kullanmayı planlıyor. Bu modellerin üretimi, gelecek yılın başlarında başlayacak. Kaynaklara göre, Apple bu modellerde düşük sıcaklıkta çok kristalli oksit tabanlı OLED panelleri kullanmayı düşünüyor. Bu, mevcut OLED teknolojisinin en üst düzeyde olanıdır ve Apple’ın tabletlerinde en kaliteli OLED ekranları kullanacağı anlamına gelir.

Özellikle Pro serisi için bu mantıklı bir seçim olacaktır. Şu anda iPad Pro modellerinde kullanılan Mini LED LCD paneller bile LCD teknolojisinin en iyi örnekleri arasında yer almaktadır. Apple, genel olarak ekran kalitesine büyük önem vermektedir.

OLED teknolojisine geçiş, Apple için birçok avantaj sağlamaktadır. Örneğin, mükemmel siyahlar ve piksel bazında ışık kontrolü gibi özellikler sunar. Ayrıca, OLED ekranlar daha az güç tüketir ve Apple daha yüksek parlaklık seviyelerine ulaşmayı hedefleyebilir. Ek olarak, LTPO teknolojisi ekran yenileme hızını dinamik bir şekilde ayarlayarak daha fazla enerji tasarrufu sağlar.

Ancak, rapora göre MacBook modellerinde OLED ekranların 2024 yılı sonunda değil, daha ileri bir tarihte kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz