Ana Sayfa Haberler iPhone “S” devri kapandı mı?

iPhone “S” devri kapandı mı?

0

Eskiden “S” modelleri, mevcut tasarımlara yapılan küçük güncellemeler olarak ortaya çıkıyordu. Ancak son yıllarda “S” stratejisi gittikçe azalmış gibi görünüyor. Son resmi “S” modelleri iPhone XS ve XS Max olarak üretildi.

Her yıl birden fazla yeni iPhone modelinin tanıtılması ve daha az tasarım değişikliği yapılması, “S” stratejisinden uzaklaşmasında muhtemelen şirket için etkili oldu. Apple artık yeni bir iPhone çıkardıkça sıradaki versiyon numarasını arttırıyor ve aynı tasarımı birkaç nesil boyunca koruyabiliyor. Yaklaşan iPhone 15 Pro, iPhone 12 Pro tasarımına benzer bir tasarımla gelecek, ancak daha ince çerçeveler ve biraz daha küçük bir boyutla, yine de ekran boyutunun azaltılmaması bekleniyor.

Sonuç olarak, “S” versiyonu olanlar ile olmayanlar arasındaki ayrım, daha uzun süre dayanan tasarımlar ve yıllık olarak diğer yönlerde yapılan değişiklikler nedeniyle giderek daha az önemli hale geldi. Örneğin, kasa malzemeleri, kamera yetenekleri ve ekran görünümü gibi diğer özellikler her yıl zaten değişiyor.

Geriye dönüp bakıldığında, “S” yılları aslında telefonun tasarımının aynı kaldığının kolayca anlaşılmasını sağlayan işaretlerden ibaretti. Günümüzde iPhone tasarımları eskisinden çok daha uzun süre dayanıyor, ancak diğer yönler her yıl değişiyor.

Kasa malzemeleri, kamera özellikleri ve ekran görünümü gibi detaylar, önceki nesil bir modelin yeni bir versiyonu olduğu çizgisini tamamen bulanıklaştırabilecek sıklıkta değişiyor.

Kasa tasarımlarının eskisinden çok daha uzun süre dayanmasına rağmen, “S” döneminin gerçek sonunun artık bir iPhone’un başka bir iPhone’un “S” versiyonu olduğunu açıkça söyleyememek olduğu görülüyor. Yeni iPhonelarda “S” döneminin en azından bir süreliğine bittiğini söylesek yanlış olmaz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz