Ana Sayfa Apple Neden iPhone modelleri kalem özelliğine asla sahip olamadı?

Neden iPhone modelleri kalem özelliğine asla sahip olamadı?

0

Hiç merak ettiniz mi? Bugüne kadar piyasaya birçok Android, Windows işletim sistemine sahip telefon çıktı. Ve neredeyse her 5 akıllı telefon modelinden 3’ünde kalem özelliği bulundu. Ancak bugüne kadar Apple hiçbir iPhone modelinde kalem bulunmadı. Bunun sebebi sizce ne? Neden Steve Jobs iPhone modellerine bir kalem eklemedi? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Steve Jobs Samsung kalemleriyle dalga geçti!

Apple denildiğinde akla ilk olarak elma ikinci olarakta yuvarlak gözlükler gelmekte. Tabi yuvarlak gözlüklerin Steve Jobs’ı temsil ettiğini söylememize gerek yok. Steve Jobs her zaman için Apple’ın farklı bir marka olduğunu vurguladı. Bu farklılığı daha sade tasarımlar, kendi içerisinde ayrı bir ekosistem vb. gibi özellikler ile ön plana çıkardı. Apple’ın sadeliği temsil eden beyaz rengi sürekli vurgulaması, Android gibi tamamen açık ve tüm dünyanın kullandığı bir işletim sistemi kullanmak yerine iOS gibi ilk etapta kimsenin bilmediği ve sadece iPhone modellerine özgü olan bir işletim sistemi kullanması gibi.

Apple

Fark ettiyseniz hep bir farklı olma çabası göze çarpıyor. Cihazların tasarımlarına bakıldığında da bu durum rahatça görülüyor. Peki Apple elma logosuna sahip bir Samsung Galaxy Note serisi neden yapmadı? Bildiğiniz üzere özellikle Galaxy Note 3 ile birlikte gerçek bir Note çılgınlığı başladı. Oldukça başarılı olan seri bugün bile eski Note telefonlar ile hayranları tarafından kullanılıyor. Ancak Apple tüm bunlara rağmen benzer bir seri çıkarmadı.

iPhone’lardaki basit özellik bir kişinin daha hayatını kurtardı!

Çünkü bir dönem konuyla ilgili olarak Steve Jobs “parmaklarımız dünyanın en iyi işaretçileriyken kaleme neden ihtiyaç duyalım?” gibi bir soru yönelterek Samsung’un kalemleri ile dalga geçti. Steve Jobs’a göre bir çift plastik dokunmatik kalem telefonlarda ihtiyaç fazlası üründen başka bir şey değildi. Bu yüzden hiçbir iPhone modelinde hatta bir döneme kadar iPad’lerde bile kalem özelliği bulunmadı.

Daha sonra Apple ailesine eklenen Apple Pencil ile iPad’ler kalem özelliğine sahip oldu. Ancak iPhone modellerinde hiçbir zaman bir kalem özelliği bulunmadı. Fark edildiği üzere Apple hiçbir iPhone reklamında “not almak” veya “metin işlemi” gibi özellikleri ön plana çıkarmadı. Kısacası Apple bu konuyu önemsememeye devam ediyor.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz