Ana Sayfa Haberler iPhone 14 Pro’nun üstün 48 MP kamerası iPhone 15 Pro’ya miras kalacak

iPhone 14 Pro’nun üstün 48 MP kamerası iPhone 15 Pro’ya miras kalacak

0

iPhone 14 Pro’nun üstün 48MP kamerası muhtemelen iPhone 15 Pro’ya özgü kalacak. Geçen yıl iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerini Pro modellerle aynı ana kamera ve yonga setiyle donatmayarak pek çok alıcıyı hayal kırıklığına uğratan Apple, bu yıl da aynı yaklaşımı benimsemeye devam edecek gibi görünüyor.

iPhone 15 ve 15 Plus’ın geniş çapta beklenen bir 48MP ana kameraya sahip olması muhtemel, ancak bu kamera, iPhone 14 Pro’nun kamerasıyla aynı olmayacak. iPhone 14 Pro’nun 48MP kamerası 1/1.28 inç boyutunda ve 1.22µm piksel boyutuna sahip. iPhone 15 Pro’nun söylentilere göre aynı 48MP Sony sensörüne sahip olması bekleniyor, ancak hibrit lens tasarımı ve daha büyük bir diyafram açıklığı gibi diğer geliştirmelerle birlikte, 2023’ün en iyi kamera telefonlarından biri haline gelebilir.

iPhone 15 ve 15 Plus’ın muhtemelen 48MP kamerası olacak, ancak bu modeller, öğrenilen sızıntı haberlere göre daha küçük bir 1/1.5 inç sensöre sahip olacak. Bu, iPhone 14’ün 1/1.7 inç boyutundaki 12MP kamerasına göre bir iyileşme olacak, ancak Pro modellerinin üstünlüğünü koruyacağı söyleniyor. Daha büyük sensörler daha fazla ışık toplayabilir, bu nedenle özellikle ışık koşulları uygun olmadığında daha keskin ve daha detaylı fotoğraflar çekme potansiyeline sahip. Ayrıca, arka planı yumuşak bir şekilde bulanıklaştırma olanağını da kolaylaştırır.

Pro modelleri ayrıca titanyum çerçeve ve iPhone 15 Pro Max modelinin 6x yakınlaştırma yapabilen telefoto periskop lensi gibi özelliklerle de gelebilir.

Temel modelleri satın almayı planlıyorsanız, bu haber muhtemelen canınızı sıkacak olsa da, bu modellerin önceki versiyonlarla aynı fiyatlandırma ile gelmesi bekleniyor, ancak Pro modelleri muhtemelen 200 dolar daha pahalı olabilir.

Her zamanki gibi, hiçbir şey net olarak kesin değil ve sızıntıların hiçbiri garanti haberler değil, ancak çoğunun oldukça olası olduğu düşünülüyor. Apple’ın iPhone 15 serisini Eylül ayında açıklaması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz