Ana Sayfa Apple 16 İnçlik MacBook Pro’da M3 Max çipinin güçlü yenilikleri

16 İnçlik MacBook Pro’da M3 Max çipinin güçlü yenilikleri

0

Mark Gurman, yeni nesil Apple Silicon teknolojisiyle test edilen bir Mac Mini’nin özelliklerini inceledi. Bugün ise yüksek performanslı bir MacBook Pro modeli olan 16 inçlik bir versiyonun M3 Max adlı yeni bir çip içerdiğini belirtiyor.

Apple’ın yeni Çipi: 16 işlemci çekirdeği ve 40 grafik işlemci çekirdeği ile yeni M3 Max detayları

Bu çipte 16 adet işlemci çekirdeği ve 40 adet grafik işlemci çekirdeği bulunuyor. Ayrıca, bu çip en fazla 48GB RAM belleği destekleyebiliyor.

Apple’ın donanım güncelleme döngüsüne dair dedikodular, yaz mevsiminin sona erdiği ve sonbahara geçiş yaptığımız anlamına geliyor. Bu çerçevede, yeni MacBook modelleri (Pro ve Air), Mac Mini ve iMac masaüstü bilgisayarlar önümüzdeki yıl boyunca piyasaya sürülecek.

İlk lansman Ekim ayında yapılacak. Mark Gurman’a göre, 2024 yılında 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerinin güncellenmesi bekleniyor.

Benzer şekilde, bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak üst düzey iPhone 15 Pro modelleri de yeni bir A17 işlemcisi içerecek. Bu işlemci, M3 çipleriyle benzer özelliklere sahip olacak ve daha gelişmiş bir 3nm işlem teknolojisi kullanacak.

Üçüncü taraf bir uygulama geliştiricisinin paylaştığı test kayıtlarına göre, yeni M3 Max çipinin 16 yüksek performanslı ve 4 verimli işlemci çekirdeği içerdiği görülüyor.

Bu tasarım, video düzenleme gibi yoğun işlemlerde daha yüksek performans sunabilirken, batarya ömrünü önceki modellere benzer şekilde koruyabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz