Ana Sayfa Apple Apple’ın M3 Max Çipi geliyor: işte özellikleri ve tarihleri

Apple’ın M3 Max Çipi geliyor: işte özellikleri ve tarihleri

0

Apple, gelecekteki M3 Max çipini test ediyor. Mark Gurman’a göre, Apple yeni nesil bir çipi deniyor. Bu çip, M2 Max’in yerine geçecek ve yakında çıkacak olan yeni MacBook Pro modellerinde kullanılacak.

Apple, yeni nesil M3 Max Çipini deneme aşamasında

Üçüncü bir Mac geliştiricisi, çipin izlerini test kayıtlarında buldu. Çip, 40 çekirdekli bir grafik işlem birimine ve 16 çekirdekli bir işlemciye sahip. İşlemcinin 12’si yüksek performanslı görevler için kullanılırken, 4’ü daha verimli görevlerde kullanılacak.

Mevcut M2 Max çipi ise 12 çekirdekli bir işlemci ve 38 çekirdekli bir grafik işlem birimine sahip. Test makinesinde 48 GB bellek bulunuyor, ancak muhtemelen daha fazla bellek seçeneği sunulacak. Şu anki MacBook Pro modelleri en fazla 96 GB belleği destekleyebiliyor.

Apple’ın M3 Max çipi, daha hızlı ve verimli olması amacıyla yeni bir 3 nanometre üretim süreci kullanılarak tasarlanacak. Apple, bu çipi ‘J514’ kod adlı gelişmiş bir MacBook Pro modelinde test ediyor. M3 Max, M3 ve M3 Pro olmak üzere üçlü bir çip ailesinin en güçlü üyesi olacak. M3 çipi 8 çekirdekli bir işlemci ve en fazla 10 çekirdekli bir grafik işlem birimine sahip olacak.

M3 Pro ise 12 çekirdekli bir işlemci ve 18 çekirdekli bir grafik işlem birimine sahip olacak.

Apple, ilk M3 Mac’lerini Ekim ayında piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak öncelikle standart M3 çipini kullanan modellere odaklanacak, örneğin 13 inç MacBook Pro ve MacBook Air modelleri. M3 Max çipini içeren 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin ise 2024 yılında çıkması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz