Ana Sayfa Apple iOS 17: Apple TV 4K’nın teknik güncellemeleri ve özellikleri!

iOS 17: Apple TV 4K’nın teknik güncellemeleri ve özellikleri!

0

Apple TV 4K, akış deneyiminizi geliştiren bir cihaz. Ancak bazen yazılım sorunları yaşayabilirsiniz. Bu durumda, cihazınızı geri yüklemeniz gerekebilir. Ancak bu, Apple TV 4K için kolay bir işlem değildir. Çünkü cihazın arka tarafında bir USB portu yoktur. Bu nedenle, servis için Apple ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Şimdi yeni güncellemelerle daha kolay bir hale geldi.

iPhone’unuzu kullanarak Apple TV 4K’yı geri yükleme

Apple, iOS 17 ve tvOS 17 güncellemeleriyle birlikte, iPhone’unuzu Apple TV 4K’yı geri yüklemek için kullanabileceğinizi duyurdu. Bu yeni özellik, bir destek belgesinde açıklandı. Apple TV 4K’nızda bir sorun yaşarsanız, TV ekranınızda bir iPhone görüntüsü yanında bir Apple TV görünebilir. Telefonunuzu kilidini açın ve Apple TV cihazına yaklaştırın. Ekranda bir uyarı görünecektir. Verilen adımları takip edin ve kısa bir süre sonra “Apple TV kurtarılıyor” onay mesajı görünecektir. Bunu gördüğünüzde, set üstü kutusu sıfırlanırken iPhone’unuzu normal şekilde kullanabilirsiniz.Bu özellik, tvOS 17 veya sonrasına sahip bir Apple TV HD veya sonrası için de geçerlidir.

tvOS 17’nin yeni özellikleri

tvOS 17, Apple’ın akış kutusu için önemli güncellemelerden biridir. Diğer özellikler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • FaceTime’i TV ekranına getirme: iPhone’unuzda veya iPad’inizde FaceTime görüşmesi yaparken, görüntüyü büyük ekrana aktarabilirsiniz. Böylece sevdiklerinizle daha iyi iletişim kurabilirsiniz.
  • Yeniden tasarlanmış Birleşik Kontrol Merkezi: Siri Uzaktan kumandanızda veya iPhone’unuzda Birleşik Kontrol Merkezi’ni açarak, akış kutunuzun ayarlarını kolayca değiştirebilirsiniz. Ses düzeyi, parlaklık, Wi-Fi, Bluetooth ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz.
  • Yeni bir “geliştirilmiş diyalog” modu: Bu mod sayesinde, konuşmaları daha net duyabilirsiniz. Ses seviyesini otomatik olarak ayarlayarak, diyalogları ön plana çıkartır ve arka plan seslerini azaltır.
  • Kaybolmuş bir Siri Uzaktan kumandayı iPhone’unuzla bulabilme: Siri Uzaktan kumandanız kaybolursa, endişelenmenize gerek yok. iPhone’unuzda Bul uygulamasını açarak, uzaktan kumandanızın yerini görebilir ve ses çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Hem tvOS 17 hem de iOS 17 şu anda mevcuttur.

Apple TV 4K’nın teknik özellikleri

Apple TV 4K’nın teknik özelliklerine gelince, cihaz A15 Bionic çip ile güçlendirilmiştir. Bu çip, 7 nm üretim sürecine sahiptir ve altı çekirdekli bir işlemcidir. Cihazın depolama kapasitesi ise 64 GB veya 128 GB olarak seçilebilir. Cihazın bağlantı özellikleri arasında HDMI 2.1, Gigabit Ethernet, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 bulunmaktadır. Cihaz ayrıca Thread ağ desteği sunmaktadır. Cihazın boyutları ise 93 x 93 x 31 mm’dir ve ağırlığı Wi-Fi modeli için 208 g, Wi-Fi + Ethernet modeli için ise 214 g’dir.

Apple TV Remote ise dokunmatik özellikli tıklama yüzeyi, geri oynatma/duraklatma, sessiz, güç, arama, TV/ana ekran ve ses düzeyi tuşlarına sahiptir. Ayrıca kızılötesi vericisi ve alıcısı ile TV’nizi ya da alıcınızı kontrol edebilirsiniz. Remote’un boyutları ise 136 x 35 x 9.25 mm’dir ve ağırlığı ise 66 g’dir. Remote’un pili şarj edilebilir olup USB-C konnektörü ile şarj edilebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz