Ana Sayfa Aksesuar Artık iPhone ve Android cihazlar birbirlerini şarj edebilecek! Nasıl mı?

Artık iPhone ve Android cihazlar birbirlerini şarj edebilecek! Nasıl mı?

0

Evet uzun süredir Android cihazları powerbank gibi kullanabiliyoruz. Hatta eski okurlarımız hatırlayacaktır bir dönem Asus Zenfone 3 Max isimli bir akıllı telefon piyasaya sürülmüştü. Ve telefonun ön plana çıkan özelliği dev bataryası ve bu batarya ile başka cihazları şarj edebilmesiydi. İşte bu durum artık iPhone’larda da mümkün. Detaylar haberimizde…

Android ve iPhone cihazlar birbirlerini şarj edebilecekler!

Android akıllı telefonlar, yıllardır kendi telefonlarındaki pili kullanarak diğer cihazları şarj etmek için bir USB-C kablosu kullanma olanağından yararlanıyor ve bu da çok kullanışlı bir şey. En sonunda USB-C’yi kabullenen iPhone 15 serisi sayesinde, Android telefonlar ve iPhone’lar güçlerini birbirleriyle paylaşabilecek.

Tabi her ne kadar iPhone’lara gelmesiyle “yeni” olarak lanse edilse de aslında bu özelliği 2014-2015 yıllarında da görebiliyorduk. iPhone 15 serisi ile birlikte Apple’ın USB-C şarj girişlerini kullanması bu özelliğin iOS cihazlarına da geldiğinin bir göstergesi oldu.

Sonunda: WhatsApp, iPad için geliyor!

Burada tek sıkıntı iPhone’un hala daha bu özellik yokmuş gibi davranıyor olması. Android cihazlarda iki cihazı USB-C kablo ile birbirine bağladıktan sonra ayarlar kısmında “bağlı cihazı şarj etme” özelliği bulunmakta. Bunu açıp kapatmanız halinde hangi cihazın şarj edileceğini belirlemiş oluyorsunuz. Fakat bu özellik iPhone’larda henüz olmadığı için iki iPhone birbirini şarj edemiyor. Kısacası zıt kutuplar birbirini çeker diyerek bir iPhone bir Android cihaz kullanmanız gerekiyor.

Peki iPhone’lara bu özellik ne zaman gelecek?

Bu özelliğin ilk etapta USB-C çıkışlı Apple Watch veya AirPods şarj kabloları ile Apple ekosistemi içerisindeki cihazları şarj etmek için geleceği düşünülüyor. İlerleyen süreçlerde tüm cihazları iPhone ile şarj edebilmenin mümkün olması bekleniyor. Kısacası bir sonraki iOS güncellemesi ile birlikte yeni özelliği görebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz