Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 16 serisi ile kamera devrimi yapmaya hazırlanıyor!

Apple, iPhone 16 serisi ile kamera devrimi yapmaya hazırlanıyor!

0

Akıllı telefon kameraları, günümüzde fotoğrafçılık tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. Apple, iPhone 16 serisi ile kamera performansını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Peki, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin kameraları neler sunuyor?

Tetraprizma lens: iPhone 16 serisindeki kamera devrimi

Tetraprizma lens düzenlemesi, dört adet prizmadan oluşan bir sistemdir. Bu sistem, ışığı kırarak telefoto lensin odak uzaklığını artırır ve böylece daha yüksek optik yakınlaştırma sağlıyor. Bu teknoloji, Apple’ın iPhone 15 Pro Max modelinde ilk kez kullandığı ve iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde de devam ettireceği bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone 15 Pro Max ile karşılaştırma

iPhone 15 Pro Max, 2023 yılında piyasaya sürülen iPhone modelleri arasında tetraprizma lens düzenlemesine sahip olan tek modeldir. Bu lens düzenlemesi, telefoto kameranın optik yakınlaştırma yeteneğini 3 katından 5 katına yükseltir. Böylece, daha uzak mesafedeki nesneleri daha net ve detaylı bir şekilde fotoğraflayabilirsiniz.

iPhone 15 Pro modeli ise bu lens düzenlemesine sahip değildir ve telefoto kameranın optik yakınlaştırma yeteneği sadece 3 kattır. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri ise iPhone 15 Pro Max ile aynı lens düzenlemesini kullanacak ve kamera performansını koruyacak veya geliştirecek diğer özellikler de eklenecek.

Piyasaya çıkış tarihi ve talep tahmini

iPhone 16 serisi, Apple’ın her yıl eylül ayında düzenlediği etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Modellerin ekim ayında satışa sunulması planlanıyor. Analiste göre, tetraprizma kamerasını kullanan iPhone sevkiyatlarının 2024’te yaklaşık %110 artarak 70 ila 80 milyon arasında birim olması bekleniyor.

Lens tedarikçileri ve fiyat artışları

Yüksek talep, mevcut lens tedarikçisi Largan’ın yanı sıra Crystal-Optech ve Lante Optics’in, 2024’te Apple’ın tetraprizma promosyonunun ana yararlanıcıları olmasını sağlayacak. Crystal-Optech ve Lante Optics’in 2024’te prizmaların üretim kapasitelerini en az %50 artırması bekleniyor. Crystal-Optech’in 2023’te taleple başa çıkmakta zorlandığı söyleniyor, bu da Lante’nin bazı ekstra siparişleri almasına neden oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz