Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi, “Capture Button” adlı yeni bir özellik sunacak

iPhone 16 serisi, “Capture Button” adlı yeni bir özellik sunacak

0

Apple‘ın yeni nesil akıllı telefonları olan iPhone 16 serisi, birçok yenilik getirecek. Bunlardan biri de, cihazın yan tarafında bulunan ve “Capture button” olarak adlandırılan ek bir kapasitif düğme. Bu düğme, kullanıcıların fotoğraf çekmek, video kaydetmek, ekran görüntüsü almak veya sesli asistan Siri’yi etkinleştirmek gibi işlevleri kolayca gerçekleştirmesini sağlayacak.

Capture button, gizli bir proje olarak geliştiriliyor

Capture button, “Proje Nova” olarak bilinen gizli bir geliştirme projesinin bir parçası. Bu proje, iPhone 16 serisinin ana satış noktalarından biri olması planlanan ve başlangıç ​​test aşamasını geçerse hayata geçirilecek olan bir özellik. Capture button, Güç düğmesiyle aynı tarafta yer alacak, ancak biraz daha altta konumlandırılacak. Bu düğmenin yer aldığı yerde daha önce mmWave kesimi bulunuyordu, ancak bu kesim karşı tarafa taşındı.

iPhone 16 Serisinin çığır açan özelliği

Capture button standart mekanik bir düğme yerine kapasitif bir düğme olması bekleniyor. Kapasitif düğmeler, mekanik düğmelerin aksine bastırıldığında hareket etmez.

Bunun yerine, düğme basıncı ve dokunuşu algılar ve haptik motorlar kullanarak haptik geribildirim sağlıyor. Bu düğmelerin, iPhone SE’deki Ana Düğme gibi çalışması bekleniyor. Ayrıca, bu düğmeler kuvvet sensörü işlevselliğine sahip olacak.

Capture button tüm iPhone 16 modellerinde bulunacak

Capture button, temel model iPhone 16 ve 16 Plus dahil olmak üzere tüm iPhone 16 serisinde görücüye çıkacak. Ancak belirtmekte fayda var ki Apple, Capture button olmayan bir donanım yapılandırması da oluşturdu. Bu, muhtemelen devam eden donanım hata oranları durumunda bir yedek varyant olarak düşünülmüştür. Capture button, yalnızca eSIM’li ünitelerde hem de fiziksel SIM kart yuvasını destekleyen cihazlarda görülecek.

Capture button dışında diğer yenilikler neler?

Capture button ve yükseltilmiş Action Düğmesi ile birlikte, iPhone 16 serisinin temel modelinin, iPhone 12’ye benzeyen dikey kamera düzenine sahip yeniden tasarlanmış bir kamera çıkıntısına sahip olması bekleniyor. Pro modellerinin ekran boyutunun 6.1 inç ve 6.7 inç’ten sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inç’e artması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz