Ana Sayfa Apple Apple Watch’ın yeni güncellemesi ile gelen özellikler!

Apple Watch’ın yeni güncellemesi ile gelen özellikler!

0

Apple Watch kullanıcıları, yeni çıkan watchOS 10.1 beta sürümü ile birlikte, iletişim bilgilerini başka bir Apple Watch veya iPhone sahibiyle paylaşmanın yeni bir yolunu deneyimleyebilecekler. NameDrop adlı bu yeni özellik, AirDrop’un bir uzantısı olarak çalışıyor ve adınızı, telefon numaranızı ve iletişim kartınızı karşı tarafa göndermenizi sağlıyor. Detaylar haberimizde…

NameDrop nasıl kullanılır?

NameDrop özelliğini kullanmak için yapmanız gereken tek şey, Kişiler uygulamasında profilinize dokunup “Paylaş” butonuna basmak. Sonra, ekranda beliren bir animasyon size rehberlik edecek ve Apple Watch’unuzu başka bir Apple Watch’a yaklaştırmanızı veya bir iPhone’un üzerine tutmanızı isteyecek. Böylece, iletişim bilgileriniz karşı tarafa aktarılacak.

Bu özellik sayesinde, iletişim bilgilerinizi paylaşmak için telefonunuzu çıkarmak veya kartvizit vermek gibi eski yöntemlere ihtiyaç duymayacaksınız. Sadece Apple Watch’unuzu kullanarak, yeni tanıştığınız kişilerle kolayca bağlantı kurabileceksiniz.

NameDrop ve AirDrop arasındaki ilişki

NameDrop özelliği, iOS 17 ile birlikte tanıtılan AirDrop’un bir parçasıdır. AirDrop, kablosuz olarak dosya, fotoğraf veya video paylaşmanızı sağlayan bir teknolojidir. AirDrop, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısını kullanarak cihazlar arasında güvenli bir bağlantı kurar ve veri transferini gerçekleştirir.

NameDrop, AirDrop’un bir uzantısı olarak çalışır ve sadece iletişim bilgilerinizi göndermenizi sağlar. Bu sayede, karşı tarafın cihazına fazladan dosya yüklememiş olursunuz. Ayrıca, NameDrop ile paylaştığınız iletişim bilgileri, karşı tarafın Kişiler uygulamasına otomatik olarak kaydedilir.

NameDrop hangi cihazlarda çalışır?

NameDrop özelliğinden faydalanabilmek için, hem sizin hem de karşı tarafın iOS 17 yüklü bir iPhone’a veya watchOS 10.1 yüklü bir Apple Watch’a sahip olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan cihazlar arasında NameDrop ile iletişim bilgisi paylaşımı yapılabilir.

Eğer karşı tarafın cihazı bu şartları sağlamıyorsa, NameDrop özelliği çalışmayacaktır. Bu durumda, iletişim bilgilerinizi başka yollarla paylaşmanız gerekecektir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz