Ana Sayfa Apple iOS 17 ile iPhone 15 Pro’nun ısınma problemleri çözüme kavuşuyor!

iOS 17 ile iPhone 15 Pro’nun ısınma problemleri çözüme kavuşuyor!

0

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yaşanan aşırı ısınma sorununu ortadan kaldırmak için iOS 17 güncellemesini yayınlayacağını açıkladı. Sorunun kaynağı, bazı uygulamaların sistemi yorması ve cihazın ilk kurulum veya geri yükleme sonrasında fazla çalışması.

Isınma sorununu yaşayan uygulamalar hangileri?

Apple, son güncellemelerden sonra bazı uygulamaların sistemi aşırı yüklediğini ve bunun da ısınma sorununa yol açtığını belirtti. Bu uygulamalar arasında Instagram, Uber ve Asphalt 9: Legends gibi popüler uygulamalar bulunuyor. Apple, bu uygulamaların geliştiricileriyle işbirliği yaparak sorunu çözmeye çalıştığını bildirdi. Rapora göre Instagram, bu soruna yönelik bir güncelleme yayınlayarak düzelme sağladı.

Cihazın ilk kurulum veya geri yükleme sonrasında neden daha sıcak çalışıyor?

Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin ilk kurulum veya geri yükleme sonrasında daha sıcak hissedebileceğini söyledi. Bunun nedeni, cihazın arka planda daha fazla etkinlik gerçekleştirmesi. Apple, bu durumun yeni iPhone’lar için normal bir davranış olduğunu ve geçici olduğunu vurguladı.

iOS 17 güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

Apple’ın açıklamasına göre, iOS 17 güncellemesi ile ısınma sorununa çözüm getirmeyi planlıyor. Güncelleme şu anda beta sürümünde test ediliyor ve ekim ayının sonunda kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ayrıca Apple, daha küçük bir güncelleme olan iOS 17.0.3 ile de sorunu daha önce çözebileceğini belirtti.

Apple donanım sorununu kabul etmiyor

Apple, iPhone 15 Pro serisinin titanyum çerçevesi ve alüminyum alt yapısının ısınma sorununa sebep olmadığını ifade etti. Apple, donanım sorunu olmadığını ve sıcaklıkla ilgili hatanın performansı düşürmediğini ya da güvenlik riski oluşturmadığını söyledi.

Apple’ın açıklaması şöyle:

iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek bazı durumları belirledik. Cihaz, artan arka plan etkinliği nedeniyle ilk kurulum veya geri yükleme sonrasındaki ilk birkaç gün boyunca daha sıcak hissedebilir. Ayrıca, iOS 17’de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bunu bir yazılım güncellemesi ile düzelteceğiz. Diğer bir sorun, son güncellemelerle bazı üçüncü taraf uygulamalarının sistemi aşırı yüklemesine neden olmasıdır. Bu uygulama geliştiricileriyle çalışarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz ve düzeltmeler şu anda dağıtılmaya başlanmış durumda.

Tüm iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcılarının ısınma sorunu yaşamadığı, ve genel olarak kaç müşterinin etkilendiği bilinmiyor. Ancak Apple, sorunun yakında çözüleceğini duyurdu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz