Ana Sayfa Apple Apple Üzdü! Uzun süre OLED ekran yok!

Apple Üzdü! Uzun süre OLED ekran yok!

0
MacBook OLED

OLED ekranlarda her piksel kendi başına parlıyor. Sonuç olarak güçlü kontrasta sahip parlak, eşit bir görüntü ortaya çıkıyor. OLED ekran o kadar iyi görünüyor ki iPhone ve Apple Watch için kullanılmaya başlandı bile.

2026 yılından önce MacBook’lara OLED ekran gelmeyecek!

Görüntüleme teknolojisi konusunda bir otorite, çarşamba günü yaptığı açıklamada Apple’ın OLED ekranlı bir MacBook’u en az üç yıl tanıtamayacağını söyledi. Ancak OLED’li iPad’lerin çok daha erken çıkması bekleniyor. Bunun sebebi ise büyük OLED ekranların oldukça pahalı olması.

Apple’ın ekranlarını üreten şirketler de OLED panelleri dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek kadar ucuza seri olarak üretmeyi en erken 2026’da başarabilecekler.Bu tarih 2027’yi de bulabilir. Bu arada Apple, MacBook’larında mini LED ekranlar kullanmaya devam edecek. Bu ekranlar, çok özel alanlarda aydınlatılabilen bir arka ışık sağlamak için LCD’nin arkasında binlerce küçük LED kullanıyor.

Bununla berabere çeşitli kaynaklara göre, bir sonraki iPad Pro modellerinin her iki boyutu da OLED ekrana sahip olacak. Başka bir söylenti ise iPad Air ve iPad mini’nin de OLED ekranlara sahip olacağını belirtti. Ancak bunların 2026’dan önce piyasaya çıkması mümkün görünmüyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz