Ana Sayfa Apple Oyun Modu Mac bilgisayarınızı nasıl etkiliyor?

Oyun Modu Mac bilgisayarınızı nasıl etkiliyor?

0
mac bilgisayar

macOS Sonoma Oyun Modu’na ilişkin bir inceleme, kullanım sırasında Apple Silicon CPU çekirdeklerini nasıl etkilediği de dahil olmak üzere ne yaptığı hakkında daha fazla bilgi sunuyor. Peki bilgisayarınız oyun modu sırasında nasıl etkileniyor?

Oyun Modu Mac bilgisayarınızla oyun oynarken kolaylık sağlıyor!

Apple, Oyun Modu’nu Mac’te oyunların tam potansiyeliyle çalışmasını sağlamanın bir yolu olarak tanıttı. Apple’a göre, CPU ve GPU’da oyunlara öncelik veriyor, arka plandaki görevlerin etkisini azaltıyor ve ses gecikmesini düşürüyor. Ayrıca Bluetooth örnekleme hızını iki katına çıkararak oyun kumandalarıyla giriş gecikmesini azaltıyor.

Oyun Modu’nda CPU’ya neler olduğuna daha kapsamlı bir bakış, yazılım özelliğinin gerçekte ne kadar etkisi olduğunu gösteriyor. Apple, Oyun Modu’nun nasıl çalıştığına dair çok fazla bilgi vermediğinden, raporlar bu bilgilerin bir kısmını kendisi ortaya çıkarmak istedi.

Asphalt 9 çalıştıran bir Mac Studio M1 Max üzerindeki CPU yükünü inceleyen rapor, Oyun Modundayken iki verimlilik çekirdeği üzerinde yaklaşık %50 yük olduğunu, performans çekirdekleri üzerinde ise hafif yükler bulunduğunu paylaşıyor. Oyun Modu dışına çıkıldığında ise performans çekirdeklerine daha az iş düşüyor.

Apple, oyun iş parçalarına yer açmak için mevcut arka plan iş parçacıklarının Oyun Modu altında bastırıldığından bahsediyor. Raporda “Bu normalde oyun iş parçacıklarının Hizmet Kalitesini (QoS) artırarak ve arka plan görevlerininkini azaltarak gerçekleştirilir” deniyor, “ancak ikincisi zaten düşük QoS’de ve Verimlilik çekirdeklerinde çalışıyor olmalıdır.”

Oyun Modu’nun macOS içinde gerçekte nasıl çalıştığı hakkında çok az şey bilinirken, GPU kaynaklarının nasıl tahsis edildiği hakkında daha da az şey biliniyor. Apple, Oyun Modu’nun tanımlanmış bir oyun tam ekran moduna alındığında tetiklendiğini bildirdiğinden, rapor daha fazla GPU kaynağının yalnızca tam ekran modunda kullanılacağını belirtiyor.

Test etmek için CPUSetter kullanıldığında, Oyun Modu altındaki oyun GPU kaynaklarının %80’inden fazlasını kullanıyor. Tam ekran modundan çıkıldığında ve Oyun Modu dışında bir pencerede çalıştırıldığında, GPU kullanımı %50 daha düşük görünmekte. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz