Ana Sayfa Apple 13 inç MacBook Pro artık bitirildi!

13 inç MacBook Pro artık bitirildi!

0
13 inç MacBook Pro

Apple, tüm M3 çip ailesini, yeni MacBook Pro’yu ve yeni iMac’i tanıttığı “Scary Fast” etkinliğini gerçekleştirdi. Gecenin en büyük haberi kesinlikle bilgisayarların kendisinden ziyade tüm bilgisayarlara güç veren çiplerle ilgili. Ancak Apple’ın MacBook Pro serisinde yaptığı ilginç bir değişiklik göze çarptı. Görünüşe göre 13 inç MacBook Pro artık yok.

13 inç MacBook Pro serisini artık göremeyeceğiz!

Şirketin eklediklerinden ziyade seriden çıkardıklarıyla oldukça fazlaydı. Etkinlikte Apple, M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcili yeni nesil 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’yu tanıttı. MacBook Pro’nun iç parçaları biraz güncellenirken, yeni Uzay Siyahı renk seçeneği dışında dizüstü bilgisayarın dışı genel olarak değişmeden kaldı.

Peki ya 13 inç MacBook Pro’ya ne oldu? Görünüşe göre şirket, Touch Bar MacBook Pro dönemini sona erdirerek modeli sessizce durdurduğundan beri verilecek bir güncelleme yoktu. TouchBar ilk olarak 2016 yılında MacBook Pro’da kullanılmaya başlanmıştı ve görev çubuğu yerine daha kullanışlı bir alternatif olması bekleniyordu.

TouchBar ilk olarak 2016 yılında MacBook Pro’da kullanılmaya başlanmıştı ve görev çubuğu yerine daha kullanışlı bir alternatif olması bekleniyordu. Bazı senaryolarda iyi olsa da, Touch Bar birçok kullanıcı için yardımcı olmaktan çok bir rahatsızlık haline geldi ve kısa sürede Mac’in tartışmalı bir unsuru haline geldi. Bazıları özelleştirme yeteneğinden keyif alırken, diğerleri bunun aslında daha az verimli olduğunu savundu.

Bu durum zaman içinde Apple’da da karşılık bulmuş olacak ki şirket birkaç yıl önce yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro‘ları M1 işlemcilerle piyasaya sürdüğünde Touch Bar’ı bu modellerden kaldırdı. Böylece geriye sadece 13 inç MacBook Pro kalmıştı. Ta ki bugüne kadar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz