Ana Sayfa Apple Samsung şaşırttı: Apple’ı mı kopyalıyor?

Samsung şaşırttı: Apple’ı mı kopyalıyor?

0
samsung-apple

Apple’ın en yeni iPhone 15 Pro kasası için titanyumu benimsemesi Samsung’u etkilemiş görünüyor. Söylentilere göre Samsung, amiral gemisi akıllı telefonunun bir sonraki versiyonu için bu malzemeyi kullanmayı planlıyor.

Samsung Apple ile aynı plana sahip!

Galaxy S24 Ultra, titanyum kullanan ilk Samsung telefonu olacak. Ayrıca şirket, kullanıcıların tepkisine bağlı olarak uygulamayı genişletmeyi planlıyor. Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için paslanmaz çelik çerçeve yerine ağırlığı azaltan yeni bir titanyum çerçeve kullanıyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ten yaklaşık yüzde dokuz daha hafif. iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’nun 206 gram ağırlığından 187 grama düşerken, iPhone 15 Pro Max ise iPhone 14 Pro Max’in 240 gram ağırlığından 221 grama düşüyor.

Rapora göre, Samsung’un S24 Ultra için titanyum kullanmasının S23 Ultra’ya kıyasla eşdeğer bir ağırlık azalmasına yol açması pek olası değil. Çünkü Samsung şu anda amiral gemisi cihazlarında hafif alüminyum kullanırken Apple daha önce daha ağır ancak daha dayanıklı paslanmaz çelik kullanıyordu.

Samsung yaklaşık iki yıldır titanyum kasalar kullanmayı düşünüyordu. Ancak ticarileştirme kararı kısa bir süre önce alındı. Titanyum havacılık ve uzay sektöründe yaygın olarak kullanılıyor. Bununla birlikte, kesme ve işlemede kullanımı daha zor ve düşük ısı iletkenliği temiz bir şekilde kesilmesini zorlaştırıyor.

Bu nedenle Samsung, çerçevelerin fiyatını artıracak daha düşük verim oranlarına kendini hazırlıyor. Rapora göre, şirketin premium telefonlarındaki alüminyum kasalar şu anda 20 dolardan daha ucuzken, titanyum versiyonlar 100 dolara kadar çıkabiliyor. Samsung’un “geçici olarak” 15 milyon çerçeve birimi üretme hedefi koyduğu söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz